Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Națională a României: creștere cu 9,9% în aprilie pentru depozitele populației și a firmelor

Agerpres
BNR

Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 9,9% în aprilie (5,6% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 337,394 miliarde de lei (70,85 miliarde de euro), arată datele Băncii Naţionale a României (BNR), publicate vineri, relatează News.ro.

Citește și: PRESRO: Acord pentru propunerea de decizie privind participarea UE la Conferința Mondială de Radiocomunicații a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au înregistrat un avans de 9% (4,7% în termeni reali), faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 330,847 miliarde de lei (69,6 miliarde de euro).

În aprilie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu 8,3%, până la 123,042 miliarde lei. Totodată, depozitele în lei ale firmelor au avansat cu 5,8%, până la 98,994 miliarde lei. Depozitele în valută ale populaţiei şi firmelor au crescut cu 15,5%, până la 115,358 miliarde lei. În aprilie, faţă de luna anterioară, depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au crescut cu 2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.