Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre investește în obligațiuni verzi emise de Globalworth în România

globalworth

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituția financiară internațională înființată de 11 țări din zona Mării Negre, inclusiv România, a investit 35 de milioane de euro în emisiunea de obligațiuni în valoare de 400 de milioane de euro, lansată de compania imobiliară Globalworth.

Veniturile obținute din subscripția băncii vor fi folosite pentru dezvoltarea și construcția de spații de birouri în București, în conformitate cu standardele de sustenabilitate privind mediul, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

„Finanțarea noastră va aduce multiple beneficii pentru economia românească, inclusiv venituri suplimentare din impozite, crearea directă și indirectă de locuri de muncă și îmbunătățirea competitivității sectorului”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.

„Suntem încântați de sprijinul oferit de Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre pentru emisiunea noastră inaugurală de obligațiuni verzi. Oferta a fost suprasubscrisă de mai mult de două ori, ceea ce reprezintă o confirmare în plus a performanței noastre și, de asemenea, un succes din perspectiva managementului pasivelor, deoarece ne permite să ne îmbunătățim în continuare profilul de scadență al datoriei, prin extinderea acestuia în viitor”, a declarat Dimitris Raptis, Co-CEO și Chief Investment Officer al Globalworth.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de 11 state din zona Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.