Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bancile contesta in continuare Legea darii in plata

banci la scara blocului

Reprezentantii bancilor din Romania avertizeaza cu privire la impactul negativ pe care aceasta lege il va avea asupra economiei in ansamblul sau si solicita institutiilor abilitate sa sesizeze Curtea Constitutionala pe incalcarea dreptului de proprietate si caracterul retroactiv al acesteia.

“Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a luat nota de votul Parlamentului privind aprobarea legii darii in plata. Comunitatea bancara ramane la aceeasi parere conform careia legea darii in plata va avea un impact negativ asupra stabilitatii financiare”, se mentioneaza in comunicatul ARB.

Asociatia mai mentioneaza ca mesaje similare au fost transmise si de catre Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana, Fondul Monetar International etc.

“Exista interpretari clare ale industriei financiare, ale Presedintiei si Guvernului Romaniei, Bancii Centrale Europene si ale Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la posibilele elemente de neconstitutionalitate si de hazard moral. Aceste elemente de neconstitutionalitate, impreuna cu modificarea sau afectarea contractelor incheiate legal cu bancile in trecut, vor fi luate in considerare de catre institutiile de credit cu privire la modul in care vor reactiona la impactul acestei legi”, se arata in comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.