Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile din China oferă 'detergenți de rufe sau cabluri de date' clienților care acceptă yuani digitali

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Șase dintre cele mai importante bănci din China și-au însărcinat angajații să promoveze portofele digitale de yuani între 200 și 300 de persoane pe an.

Băncile chineze au început să vândă greu portofele digitale de yuani, cerând personalului să recruteze sute de utilizatori noi în fiecare an.

Potrivit unui articol din 6 iunie din Shenlian Caijing, angajații unor bănci de top precum Banca Industrială și Comercială a Chinei și Banca de Comunicații, împreună cu alte patru bănci de stat, au fost instruiți să promoveze portofele digitale de yuani pentru o medie de 200 până la 300 de persoane pe an.

Pentru a atrage noi utilizatori, angajații pot oferi o varietate de mici cadouri, cum ar fi „detergent de rufe, cabluri de date, suporturi pentru carduri, noduri chinezești, umbrele și țesături”.

Băncile au inclus sarcina de a promova moneda digitală a băncii centrale (CBDC) la evaluările angajaților, numărul de recruți de portofel CBDC determinând bonusurile de la sfârșitul anului ale fiecărei sucursale, notează cointelegraph.com

În esență, băncile au implementat o schemă de stimulare axată pe recrutarea în masă a utilizatorilor de portofele și vor recompensa sucursalele și angajații acestora cu analize de performanță favorabile și bonusuri monetare.

Din perspectiva guvernului chinez, creșterea în adoptarea portofelului digital de yuani face parte dintr-o mișcare pentru a obține o putere mai puternică asupra pieței tehnologiei financiare, deoarece va fi în concurență cu furnizorii de servicii de plată precum Alipay și WeChat, pentru 98% din piața de plăți mobile din China.

Cointelegraph a raportat pe 26 aprilie că, în perioada premergătoare unui festival de transport maritim online, pe 5 mai, șase dintre cele mai mari bănci din China au promovat CBDC ca o alternativă mai bună la Alipay și WeChat .

Ca parte a testării continue a CBDC de către China, guvernul local din Chengdu, situat în provincia Sichuan, a anunțat pe 2 iunie că emite 12 milioane de yuani digitali (1,85 milioane de dolari) printr-o loterie către 100.000 de rezidenți.

Tema loteriei este supranumită „Călătorie verde - vară cu emisii reduse de carbon” și, în mod interesant, cei 12 milioane de yuani digitali sunt pre-programați să funcționeze special pentru plăți de transport public, cum ar fi bilete de autobuz și metrou, împreună cu plăți de închiriere de biciclete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.