Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile elvețiene ar putea lansa un program de împrumut de 21 miliarde de dolari, pentru companiile afectate de epidemia de coronavirus

elvetia

Principalele bănci elveţiene iau în considerare un program de împrumut de 20 miliarde de franci elveţieni (21 miliarde de dolari), pentru a ajuta miile afaceri afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), a anunţat sâmbătă publicaţia Handelszeitung, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Printre bănci se află Credit Suisse, UBS şi posibil marile bănci locale Zuercher Kantonalbank şi Raiffeisen. Ele discută un program de împrumut pentru IMM-urile care se confruntă cu deficit de lichidităţi. Directorul general al Credit Suisse, Thomas Gottstein, este în prima linie a celor care sprijină programul, a precizat publicaţia elveţiană, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

"Comunicăm în mod activ cu Guvernul elveţian, Banca Naţională a Elveţiei (SNB) şi Autoritatea de supervizare financiară (FINMA) pentru a examina posibilităţile de sprijinire a IMM-urilor elveţiene prin acordare de credite şi de lichidităţi", se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Credit Suisse.

Reprezentanţii Zuercher Kantonalbank şi Raiffeisen nu au fost disponibili pentru comentarii, iar cei ai UBS nu au dorit să comenteze informaţia.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Vineri, Guvernul elveţian a anunţat că va înfiinţa un fond de zece miliarde de franci elveţieni (9,5 miliarde de euro) pentru asigurarea unei asistenţe imediate în vederea atenuării impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.