Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bani mai mulți pentru olimpicii naționali

elevi

Ministerul Educaţiei a propus majorarea cu până la 30% a sumelor acordate elevilor premiaţi la olimpiadele naţionale pe discipline, lansând în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educației, toți elevii care obțin premii la concursurile și olimpiadele școlare pe discipline sunt recompensați cu stimulente financiare. Sumele urmează să fie majorate cu 30%, având în vedere faptul că ele nu au mai fost modificate din anul 2008.

În ceea ce priveşte olimpiadele internaţionale, cuantumurile au rămas la nivelul anului 2015, fiind cumulate cu alte beneficii acordate elevilor şi profesorilor.

„Astfel, performanțele obținute la etapa internațională a competițiilor școlare desfășurate la nivel mondial sunt recompensate de MENCȘ cu următoarele sume: 12.550 de lei pentru premiul I / medalie de aur cu punctaj absolut, 9.720 de lei pentru premiul I / medalie de aur, 8.330 de lei pentru premiul al II-lea / medalie de argint, 5.950 de lei pentru premiul al III-lea / medalie de bronz și 4.065 de lei pentru mențiune”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

În ceea ce privește rezultatele deosebite înregistrate la competițiile școlare internaționale, organizate la nivel european sau regional, MENCȘ acordă stimulente în valoare de 4.440 de lei pentru premiul I / medalie de aur, 3.785 de lei pentru premiul II / medalie de argint, 2.945 de lei pentru premiul III / medalie de bronz și 2.550 de lei pentru mențiune. Cuantumurile acestor premii în bani acordate elevilor reprezintă sumele nete.

Și profesorul care a pregătit elevul premiat pe plan internațional primește un stimulent financiar egal cu cel acordat elevului. Ministerul Educației precizează că dacă elevul a fost pregătit de mai mulți profesori, valoarea sumei — echivalentă cu cea acordată elevului — se împarte în mod egal la numărul de profesori pregătitori. Dacă elevul obține mai multe medalii pentru aceeași disciplină școlară, profesorului pregătitor i se acordă un singur stimulent echivalent cu distincția cea mai mare obținută de elevul pregătit.

„Pentru școala pe care o frecventează elevul premiat/elevii premiați la competițiile școlare internaționale se acordă aceleași sume pe care le-a/le-au obținut elevul/elevii săi. Banii primiți se vor utiliza pentru dotări destinate, cu prioritate, disciplinei/disciplinelor corespunzătoare obținerii performanței școlare”, precizează Ministerul Educației.

Pe de altă parte, elevii premiați la olimpiadele internaționale beneficiază, timp de 12 luni, de bursa Meritul Olimpic. Alte facilități prevăzute în proiectul de HG se referă la transport, cazare și masă pe perioada desfășurării competițiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.