Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii din programul 'Rabla' ar putea fi accesați în iulie-august

rabla

Banii din programul "Rabla" ar putea fi accesați în iulie-august, iar după aceasta programul ar putea fi suplimentat, a declarat marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la o conferință despre economia circulară.

"Sper ca perioada în care românii să meargă să acceseze acest program să fie extrem de rapidă și poate că undeva în sfârșitul lui iulie, începutul lui august banii să fie deja accesați și poate că o să identificăm alți bani pentru o suplimentare așa cum am făcut în 2015", a spus Grațiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Citește și: Avertisment DUR de la FMI pentru Guvernul Grindeanu: Gaură de 23 mld. lei la buget

Ministrul a anunțat, în context, că semnat și trimis la Monitorul Oficial pentru publicare ordinul pentru programul Rabla astfel încât cele două programe destinate reînnoirii parcului auto, Rabla și Rabla Plus, să poată demara în perioada 5 — 10 mai.

Grațiela Gavrilescu a afirmat că programele Rabla și Rabla Plus vor porni simultan și vor putea fi cumulate.

"Ieri (luni — n.r.) am semnat ordinele de ministru și le-am trimis la Monitorul Oficial să poată să fie publicate astfel încât AFM (Administrația Fondului pentru Mediu — n.r.) să poată, începând de astăzi, să treacă la lista de acreditare a dealerilor. Eu preconizez undeva în perioada 5 și 10 mai să putem deja să dăm drumul la programul "Rabla", în sensul că persoanele fizice și juridice care doresc să-și achiziționeze un autovehicul nou să poată să acceseze electronic acest program", a arătat Grațiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, cei interesați vor primi o primă de casare de 6.500 de lei și un ecobonus de 1.000 lei la achiziționarea unui autovehicul cu o emisie de maximum 130 g CO2/km, precum și un ecobonus de 1.700 de lei pentru un autovehicul hibrid. Ministrul a spus că prin Rabla plus se vor acorda 10.000 de euro pentru mașinile electrice și pentru cele hibrid plug-in 4.500 de euro.

În data de 10 aprilie, ministrul Mediului anunța că bugetul alocat pentru acest an în cadrul programului 'Rabla' se situează la 180 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.