Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii transferului lui Emiliano Sala, motiv de scandal pentru Cardiff City și Nantes: preşedintele de la Cardiff pune 10 întrebări cheie

wikipedia
emiliano sala

Cazul lui Emiliano Sala continuă chiar şi după ce acesta a fost găsit decedat în Canalul Mânecii, după ce avionul, la bordul căruia se afla, s-a prăbușit pe ruta Nantes - Cardiff. Fostul atacant sud-american a fost prezentat la clubul galez, dar nu a apucat să evolueze pentru formaţia care a plătit 20 de milioane în schimbul său, bani pentru care cele două cluburi se luptă, informează Mediafax.

Citește și: Secretarul general de la Dinamo, Bogdan Bălănescu, recunoaște greșelile făcute de clubul său

Echipa din Premier League a cerut intervenţia poliţiei în cazul lui Emiliano Sala, dar a sesizat FIFA şi Federaţia Engleză pentru a investiga circumstanţele în care sud-americanul a fost cedat către Cardiff, anunţă englezii de la The Sun.

Preşedintele celor de la Cardiff, Mehmet Dalman, a emis 10 întrebări cheie:

1. Era Sala jucătorul lui Nantes când s-a urcat în avion?

2. Cine a aranjat zborul şi de ce l-a urcat pe Sala într-n avion cu un singur motor, pe timp de noapte şi condiţii de iarnă, fără aparatură adecvată pentru situaţii de urgenţă?

3. Cine a decis să-l urce pe Sala în acel avion?

4. De ce proprietarul avionului nu iese în faţă?

5. Avea avionul licenţă pentru a opera zboruri comerciale?

6. Pilotul David Ibborson avea licenţă pentru a zbura cu pasageri?

7. Mai era şi un alt proprietar pe drepturile asupra lui Sala?

8. Trebuia ca Bordeaux, fostul club al lui Sala, să primească 50% din transfer ca urmare a transferului din 2015 la Nantes?

9. Care a fost partea agentului Willie McKay.

10. Comisionul lui McKay sau o parte din suma de transfer urma să fie împărţită între părţi implicate în transfer? Şi dacă da, cine sunt acele părţi?

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri în campionat. Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul său a fost recuperat săptămâna trecută din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri.

Potrivit ilposticipo.it, înainte de înmormântare, verişorul lui Emiliano Sala, Marias Gatti, nu a mai rezistat durerii şi a acuzat: "Emiliano a fost ucis. Au fost foarte multe lucruri care nu au fost legale, totul a fost făcut într-o manieră greşită şi l-au obligat să urce în acel avion. Începea să devină un jucător important şi l-au lăsat singur, fără niciun reprezentant. Trebuia să existe mai multă atenţie şi să călătorească în alte condiţii, nu în acel avion".

Verişorul lui Sala nu este singurul care a acuzat că jucător a fost omorât. Şi iubita atacantului, Berenice Schkair, a făcut declaraţii cu subînţeles, după ce corpul argentinianului a fost identificat în Canalul Mânecii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.