Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bank of London vrea să achiziționeze filiala din Marea Britanie a Silicon Valley Bank

El Mundo
silicon valley bank

Bank of London a înaintat o propunere oficială de achiziție a filialei Silicon Valley Bank din Regatul Unit, potrivit unui comunicat dezvăluit de Reuters pe 12 martie, conform cointelegraph.com.

Potrivit declarației, achiziția este un efort din partea unui consorțiu de firme de capital privat:

„Un consorțiu de firme de capital privat de top, condus de Banca Londrei, confirmă că a înaintat propuneri oficiale Trezoreriei Majestății Sale, Autorității de Reglementare Prudențială de la Banca Angliei și Consiliului de Administrație al Băncii Silicon Valley din Marea Britanie.”

Reuters a raportat anterior că alte instituții financiare din Marea Britanie au analizat mișcări similare, inclusiv creditorul deținut de SoftBank OakNorth Bank. Vehiculul de investiții Abu Dhabi ADQ a fost, de asemenea, interesat de brațul SVB.

Citește și După falimentul Silicon Valley, potopul! O nouă bancă din SUA a fost închisă de autoritățile de reglementare, 'invocând risc sistemic'

Autoritățile britanice au elaborat un plan de salvare a startup-urilor și a companiilor de tehnologie afectate de prăbușirea SVB . Planul de urgență va include o linie de salvare în numerar pentru o serie de afaceri.

Prim-ministrul Rishi Sunak a declarat că guvernul lucrează „în ritm” pentru a furniza în următoarele ore un plan care să asigure „nevoile operaționale de lichiditate și fluxuri de numerar” pentru clienții din Marea Britanie ai Silicon Valley Bank. Trezoreria Marii Britanii a declarat într-o declarație că „va prezenta planuri imediate pentru a se asigura că nevoile operaționale și de flux de numerar pe termen scurt ale clienților Silicon Valley Bank din Marea Britanie pot fi îndeplinite”.

Pe 10 martie, Banca Angliei (BoE) a oprit operațiunile sucursalelor SVB , declarând că banca are o „prezență limitată” în Regatul Unit și nicio „funcții critice” de sprijinire a sistemului financiar. Cu toate acestea, într-o scrisoare semnată de peste 200 de fondatori și directori generali ai companiilor tehnologice din Marea Britanie, se susținea că multe firme fintech au gestionat operațiuni bancare prin SVB și „prin urmare vor intra în administrare judiciară iminentă, dacă nu se iau măsuri preventive”.

Citește și Iranul, o țară cuprinsă de proteste, vede oportunitățile din criptomonede și finalizează faza pre-pilot a monedei digitale a băncii centrale

Autoritățile de reglementare din SUA și oficialii de la Casa Albă lucrează în weekend pentru a aborda colapsul SVB. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a remarcat în timpul unui interviu că nu se ia în considerare o salvare majoră, dar eforturile de protecție a investitorilor sunt în desfășurare.

Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor din SUA a început un proces de licitație în noaptea de 11 martie pentru Silicon Valley Bank. Ofertele urmau să fie deschise doar câteva ore înainte ca procesul să se închidă pe 12 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.