Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, o țară cuprinsă de proteste, vede oportunitățile din criptomonede și finalizează faza pre-pilot a monedei digitale a băncii centrale

cbc.ca
proteste iran

Banca Centrală a Iranului progresează în dezvoltarea CBDC în așteptarea vizitei guvernatorului Băncii Rusiei, Elvira Nabiullina.

Iranul avansează cu planurile sale privind moneda digitală a băncii centrale (CBDC), finalizând cercetările preliminare pentru lansarea unui potențial rial digital, conform cointelegraph.com.

Banca Centrală a Iranului (CBI) a finalizat cu succes o etapă pre-pilot în dezvoltarea CBDC a Iranului, potrivit unei declarații oficiale a ramului de cercetare a CBI, Institutul de Cercetare Monetară și Bancară (MBRI).

Mohammad Reza Mani Yekta, șeful biroului CBI pentru supravegherea sistemelor de plăți, a anunțat știrea la cea de-a noua conferință anuală privind sistemele bancare și de plată electronice din 20 februarie. sistemul de plăți al țării, dar nu vrea să grăbească implementarea lui.

„Faza pre-pilot s-a încheiat cu succes cu realizări valoroase. Proiectul va fi lansat în curând în alte ecosisteme și va fi folosit de mai mulți utilizatori”, a declarat Mani Yekta.

Executivul a subliniat că regulile care guvernează un potențial rial digital vor fi în conformitate cu regulile stabilite pentru bancnotele rial. Mani Yekta a menționat, de asemenea, că un rial digital este planificat să fie distribuit între persoane fizice și bănci, infrastructura CBDC recreând unele caracteristici blockchain.

Mani Yekta a spus că zece bănci din Iran au aplicat să se alăture proiectului digital rial, în timp ce bănci precum Bank Melli, Bank Mellat și Bank Tejarat au fost implicate în faza experimentală. Se așteaptă că toate băncile și instituțiile de credit din Iran vor începe să ofere portofele electronice pentru utilizarea viitoarei monede digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.