Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banksy vrea să vândă o lucrare în beneficiul serviciului de sănătate: este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline

life.ro
banksy

Artistul urban britanic Banksy speră să obţină peste 3 milioane de lire sterline în beneficiul serviciului public de sănătate din Marea Britanie, prin vânzarea la licitaţie a unuia dintre tablourile sale, oferind "speranţă" în plină pandemie de coronavirus, transmite luni AFP, relatează Agerpres.

Banksy a donat o operă intitulată "Game Changer" spitalului din Southampton (sudul Angliei) în mai 2020, în perioada primului val al pandemiei de Covid-19. Pânza, în alb negru, reprezintă un băieţel care se joacă cu o păpuşă reprezentând o infirmieră cu mască şi capă de supererou, după ce şi-a aruncat figurinele reprezentându-i pe Batman şi Superman la gunoi.

Cel mai celebru dintre artiştii stradali anonimi, Banksy a decis să scoată la licitaţie pânza originară pentru a strânge fonduri pentru NHS, serviciul public de sănătate britanic. O reproducere a operei va rămâne expusă în spitalul care a primit donaţia.

Pentru Christie's, casa de licitaţii care organizează această vânzare, tabloul "constituie un omagiu personal adus celor care continuă să inverseze cursul pandemiei".

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Lucrarea "'Game Changer' de Banksy a reprezentat o licărire de speranţă pentru personalul şi pacienţii spitalului din Southampton, iar artistul a dorit să-l vindem la licitaţie în beneficiul NHS", a explicat Katharine Arnold, co-directoare la Christie's însărcinată cu arta postbelică şi contemporană în Europa. Ea a subliniat că opera "aduce un omagiu forţei şi rezistenţei" angajaţilor din cadrul NHS.

Valoarea de vânzare a operei "Game Changer" este estimată între 2,5 şi 3,5 milioane de lire sterline.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Oferind lucrarea angajaţilor spitalului în luna mai, artistul a cărui identitate nu este cunoscută a lăsat şi o notă: "Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că acest lucru va lumina puţin locul, chiar dacă este în alb şi negru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.