Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama a pornit războiul cu republicanii: `Cea mai mare ameninţare pentru democraţia noastră nu o reprezintă un individ..., este nepăsarea, indiferenţa`

The Press-Enterprise
Barack Obama

Fostul preşedinte american Barack Obama a lansat un apel, sâmbătă, în California, la mobilizare pentru a schimba majoritatea în Congres, denunţând "politica fricii" a lui Donald Trump, al cărui nume însă nu l-a pronunţat, relatează AFP preluat de agerpres.

Adina Florea, omul propus pentru șefia DNA, atac DEVASTATOR la Kovesi: Există dosare comandate în DNA

"Suntem într-un moment dificil", a declarat Barack Obama la Anaheim, în comitatul Orange, fief tradiţional republican într-un stat majoritar democrat.

"Este un moment important al istoriei noastre, avem ocazia să redăm puţină demnitate vieţii noastre politice", a adăugat el, în perspectiva alegerilor de la jumătatea mandatului când democraţii speră să reia controlul Camerei Reprezentanţilor.

"Dacă nu răspundem prezent, lucrurile se pot înrăutăţi", a avertizat fostul preşedinte democrat, în vârstă de 57 de ani, îndemnând alegătorii să trimită un semnal clar şi să pună capăt unui "ciclu de furie şi diviziune".

"Cea mai mare ameninţare pentru democraţia noastră nu o reprezintă un individ (...), este nepăsarea, indiferenţa", a subliniat el.

Citește și: VIDEO - Viorica Dăncilă o COMITE din nou: GAFĂ incredibilă a premierului

Această intervenţie scurtă şi sobră, în cursul căreia şi-a adus sprijinul candidaţilor locali, a contrastat cu discursul înflăcărat pe care l-a ţinut cu o zi înainte în Illinois.

La Chicago, Barack Obama l-a atacat direct pe omul de afaceri, trecând peste reţinerea manifestată până în prezent, dar şi peste o tradiţie americană potrivit căreia un fost preşedinte nu îşi critică succesorul.

Aflat într-o vizită în Dakota de Nord, Donald Trump i-a răspuns ironic. "Îmi pare rău, m-am uitat, dar am adormit", a spus el, stârnind râsul, după care l-a acuzat pe democrat că îşi atribuie meritele "lucrurilor incredibile care se petrec în ţară în acest moment".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.