Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama deplânge moartea lui Muhammad Ali: 'A fost cel mai mare'

„Muhammad Ali este cel mai mare, punct. Dacă l-ai întreba acest lucru ți-ar răspunde la fel. Ți-ar spune că este de două ori cel mai mare, că a pus cătușe fulgerului și că a aruncat trăsnetul în închisoare”. Așa începe mesajul prin care președintele Barack Obama i-a adus un ultim omagiu boxerului care a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă la vârsta de 74 de ani.

Președintele SUA a amintit de refuzul boxerului de a se înrola în Armată și de a lupta în războiul din Vietnam și de implicarea sa în mişcarea de emancipare a negrilor.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

„'Sunt America, a spus el odată. Sunt partea pe care nu vreți să o recunașteți. Dar obișnuiți-vă cu mine: negru, încrezător, arogant, numele meu, nu al vostru, religia mea, nu a voastră, obiectivele mele, nu ale voastre. Obișnuiți-vă cu mine'. Acesta este Ali pe care am ajuns să îl cunosc crescând: nu doar ca pe un poet talentat în fața microfonului și un luptător în ring, ci ca pe un bărbat care a luptat pentru ceea ce a fost corect. Un bărbat care a luptat pentru noi. A stat alături de King și Mandela, și-a menținut poziția în timpuri în care era greu să faci acest lucru, a vorbit când alții au tăcut. Lupta sa în afara ringului l-au costat titlul. I-au adus dușmani în stânga și-n dreapta și aproape că l-a aruncat în închisoare, Dar Ali a rămas de neclintit. Și victoria lui ne-a ajutat să ne obișnuim cu America pe care o vedem astăzi”, a afirmat Barack Obama.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

Barack Obama a scris că cea mai grea luptă pe care a dus-o Muhammad Ali a fost împotriva bolii care i-a pus stăpânire pe trup. Muhammad Ali suferea de aproape 30 de ani de maladia Parkinson.

„Nu era perfect, desigur. În ciuda magiei sale din ring, putea fi neatent cu cuvintele sale și a fost plin de contradicții pe măsură ce credința sa a evoluat. Dar felul său de a fi minunat și contagios, chiar inocent i-a adus mai mulți prieteni decât dușmani. Poate pentru că în el, am sperat să vedem ceva din noi. Mai târziu, pe măsură ce puterea sa fizică a scăzut, a devenit o voce puternică pentru pace și reconciliere pe tot globul. Am văzut un om care a vizitat copii bolnavi și cu dizabilități din toată lumea spunându-le că și ei pot deveni extraordinari. Am văzut un erou aprinzând o torță și luptând, din nou, cea mai grea luptă dintre toate pe scena lumii: o luptă împotriva unei boli care i-a distrus trupul, dar care nu i-a putut lua strălucirea din ochi. Muhammad Ali a zdruncinat lumea. Și este o lume mai bună din acest motiv. Cu toții suntem mai buni”, a conchis președintele american.

Citește și: SCANDAL în învățământ: O profesoară de engleză a rămas gravidă cu elevul său de doar 13 ani / VIDEO

Muhammad Ali, probabil cel mai mare boxer al tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 74 de ani. Muhammad Ali a murit la un spital din Phoenix, în Arizona. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei, după ce presa scrisese că fostul sportiv era în stare foarte gravă.

Muhammad Ali suferea, de mai bine de 30 de ani, de Parkinson. El fusese internat în spital joi pentru o infecţie respiratorie. Medicii nu-i mai dădeau însă nicio şansă, aşa că familia era pregătită pentru acest deznodământ tragic. Rudele au făcut deja aranjamentele pentru funeralii. Ceremonia va avea loc în oraşul natal al fostului sportiv, Louisville, din Kentucky, la o dată ce urmează să fie anunţată, informează Digi24.

Citește și: Cine a câștigat premiul de originalitate de 10.000 de euro de la Românii au talent

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.