Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack şi Michelle Obama vor reveni la Casa Albă pentru reluarea unei tradiţii întrerupte de fostul preşedinte Donald Trump

www.wikipedia.org
Barack si Michelle Obama

Barack Obama şi soţia sa, Michelle Obama, vor reveni la Casa Albă pe 7 septembrie pentru reluarea unei tradiţii întrerupte de fostul preşedinte Donald Trump, şi anume prezentarea cu mare fast a portretelor lor oficiale, notează AFP.

Barack şi Michelle Obama vor fi primiţi la ora locală 13.30 (17.30 GMT) de preşedintele Joe Biden - fost vicepreşedinte în cele două mandate ale lui Obama - şi de soţia acestuia, Jill Biden, într-unul din saloanele de recepţie de la Casa Albă, precizează un comunicat al administraţiei.

Aceasta va fi a doua revenire a fostului preşedinte democrat, foarte popular în tabăra sa, la fosta sa reşedinţă din 1600 Pennsylvania Avenue.

În aprilie, Obama şi-a făcut o apariţie foarte mediatizată pentru un eveniment public dedicat cheltuielilor din sănătate, ocazie pentru el şi Joe Biden să-şi afişeze din nou camaraderia, potrivit Agerpres.

Tradiţia din Statele Unite vrea ca preşedintele să-şi invite predecesorul şi pe soţia acestuia cu ocazia dezvelirii oficiale a portretelor lor la Casa Albă.

Republicanul Donald Trump, care a renunţat la numeroase uzanţe protocolare de acest fel şi care l-a atacat de multe ori pe predecesorul său, nu a făcut acest lucru.

De altfel, potrivit media americane, administraţia sa a mutat portretele oficiale ale lui Bill Clinton şi George W. Bush.

Expuse în holul de intrare de la Casa Albă, aşa cum cere uzanţa ca locurile cele mai bune să fie lăsate ultimilor doi ocupanţi ai fotoliului de preşedinte, portretele lui Clinton şi Bush jr. fuseseră exilate de Trump într-o încăpere puţin folosită a reşedinţei prezidenţiale.

În ce priveşte portretele 'Primelor Doamne', acestea decorează un lung culoar situat la parterul Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.