Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barajele cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, în atenţia unei comisii tehnice

directmm.ro
baraj Strâmtori-Firiza
Membrii echipei s-au întâlnit marţi cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, care le-a solicitat specialiştilor să analizeze în detaliu situaţia generată de colmatarea râului Crişul Alb, pe anumite porţiuni din zonele comunelor Vaţa de Jos şi Baia de Criş, şi, totodată, să fie luate măsurile tehnice care se impun.

De asemenea, în cadrul unei şedinţe de lucru s-a discutat despre modul în care barajul de la Mihăileni, la care lucrările s-au oprit în urma unor hotărâri judecătoreşti, ar putea stopa inundaţiile din aval în situaţia în care s-ar înregistra viituri în urma căderilor mari de precipitaţii.

Membrii echipei tehnice au verificat deja bazinul hidrografic al râului Jiu, aferent judeţului Hunedoara, unde au fost controlate lucrările de apărare de pe raza oraşelor Aninoasa şi Uricani. Totodată, în centrul judeţului specialiştii au controlat situaţia lucrărilor din zonele Haţeg, Cinciş, Deva şi Ilia.

Verificările vor continua marţi în zona Brad, în partea de nord a judeţului, unde echipa de control, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă - Crişuri, va avea în atenţie lucrările hidrotehnice aflate în bazinul râului Crişul Alb.

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Călin Marian a solicitat comisiei tehnice să prezinte un raport detaliat al stării tehnice a construcţiilor hidrotehnice, dar şi un plan de investiţii pentru anul viitor, care să permită noi lucrări strict necesare apărării împotriva inundaţiilor în judeţul Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.