Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat arestat pentru punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse
"La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Neamţ, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate străine, înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals", a anunţat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 6 - 7 iunie 2022, la patru case de schimb valutar din judeţele Harghita şi Mureş, s-a prezentat un bărbat, care, utilizând acte de identitate false (româneşti şi slovace), ar fi pus în circulaţie 23 de bancnote cu valoarea nominală de 500 de euro contrafăcute.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş l-au identificat pe bărbatul respectiv, în vârstă de 36 de ani.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate patru peruci, un aparat pentru verificarea autenticităţii bancnotelor 5.550 de lei, 1.200 USD, 6.100 de euro, trei telefoane mobile şi trei laptopuri.

"A fost pus în executare un mandat de aducere, iar, după audierea persoanei bănuite, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii, pentru 24 ore, faţă de acesta. Ulterior, la data de 18 octombrie a.c., magistraţi au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile", precizează comunicatul IGPR.

Acţiunile desfăşurate în acest dosar au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale al Poliţiei Române. De asemenea, activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, SCCO Neamţ, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi din cadrul IJJ Neamţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.