Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat cercetat pentru înşelăciune după ce a primit bani pentru angajări la instituţii publice

dosare

Un bărbat este cercetat pentru înşelăciune în formă continuată după ce ar fi primit sume de bani de la mai multe persoane, cu promisiunea angajării la anumite instituţii publice, potrivit Agerpres.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Investigaţii Criminale pun în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, în perioada septembrie 2022 - prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi iniţiat discuţii cu persoanele pe care le transporta, cu privire la existenţa unor posturi vacante în cadrul unei instituţii publice sau a unor servicii aferente altor organizaţii.

Din cercetări s-a stabilit că, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv că este angajat al instituţiei menţionate, prezentând o legitimaţie în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante.

"Astfel, bărbatul ar fi pretins şi primit diverse sume pentru îndeplinirea formalităţilor necesare înscrierii şi completării dosarului de angajare, bani ce ar fi fost transferaţi prin intermediul unor platforme financiare", arată sursa citată.

Cel în cauză a fost condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şase acte de înşelăciune în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.