Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reţinut pentru uz de armă fără drept, contrabandă calificată şi braconaj, în Mureș

facebook.com
politia

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Mureş, a fost reţinut pentru 24 de ore, de către poliţişti, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept, contrabandă calificată şi braconaj, după ce la percheziţii a fost descoperită o armă semiautomată şi muniţie, potrivit Agerpres.

"La data de 3 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe raza unui fond cinegetic, un autovehicul de teren, al cărui şofer, de 42 de ani, din comuna Acăţari, deţinea o armă letală cu ţeavă lungă, semiautomată cu glonţ şi percuţia pe ramă. În urma efectuării controlului armei, poliţiştii au identificat 2 cartuşe de calibrul 22 L.R. În continuarea cercetărilor, cu sprijinul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, la data de 4 mai a.c. au fost puse în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza comunei Acăţari, la locuinţa, respectiv cabana persoanei cercetate", a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate opt cartuşe letale de calibru 5,6x16 mm, corespunzătoare armei deţinute de suspect, precum şi un trofeu de căprior.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că arma a fost procurată în luna august 2019, din Ungaria, cu scopul de a comite fapte de braconaj.

"Arma, muniţia aferentă şi autovehiculul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării. Suspectul este cercetat, în stare de reţinere, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, contrabandă calificată şi uz de armă fără drept", a precizat IPJ Mureş.

La percheziţii au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.