Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul atacat de urs a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe

unilad.co.uk
urs

Bărbatul din satul Vidacut, comuna Săcel, atacat de urs la el în curte, marţi seara, a fost transferat, în timpul nopţii, de la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale complexe, ţinând cont că avea multiple plăgi muşcate, inclusiv o leziune de plămân, starea sa fiind, în prezent, stabilă, potrivit Agerpres.

"Pacientul prezenta plăgi muşcate la nivelul regiunii cervicale laterale stângi, la nivelul toracelui bilateral, la nivelul axilei stângi, o leziune de mediastin, o leziune pulmonară dreaptă. Am intervenit de urgenţă chirurgical şi am rezolvat toate aceste leziuni. În prezent, pacientul este stabil hemodinamic şi respirator, respiră spontan, nu exteriorizează sânge pe niciunul dintre tuburile de drene, deci evoluţia este clar favorabilă (...) Intervenţia a durat aproximativ trei ore şi a fost o intervenţie de chirurgie toracică. (...) Din fericire s-au putut controla leziunile şi subliniez meritul colegilor de la Odorheiu Secuiesc, în primul rând lor li se datorează supravieţuirea acestui bolnav", a declarat presei şeful Blocului Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, medicul de chirurgie toracică Adrian Dobrică.

Citește și: Botoșani: Fetița de 10 ani căutată de zeci de polițiști a fost găsită

El a precizat că bărbatul rănit are 28 ani şi, din ceea ce acesta i-a relatat, atacul s-a produs la el în curte, în spatele şurii. 

"Pacientul s-a interpus între urs şi calul lui, deci ursul mergea să atace calul", a spus dr. Dobrică. 

El a mai explicat că leziunile produse de muşcătura de urs sunt complexe, iar recuperarea este dificilă şi de durată. 

"Leziunile produse de muşcătura de urs sunt complexe, pentru că sunt leziuni nedirijate. Deci, practic, se produc leziuni combinate ori la nivelul vaselor de sânge, la nivelul părţilor moi, pot produce leziuni la nivelul organelor interne, dar de obicei leziunile sunt grave, pentru că interesează grupe mari musculare, interesează vase de sânge, duc la pierderi de sânge semnificative. Recuperarea este dificilă, niciodată nu este perfectă, întotdeauna rămân cel puţin sechele estetice, funcţionale, costurile de spitalizare sunt foarte ridicate", a punctat dr. Adrian Dobrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.