Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care l-a împușcat pe Shinzo Abe a făcut primele mărturisiri: Motivul din spatele gestului

Nara Shimbun via Kyodo
asasin shinzo abe

Suspectul care l-ar fi împușcat pe fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe a declarat poliției că are o aversiune față de o anumită organizație și că el credea că Abe are o legătură cu acel grup, a declarat vineri un oficial al poliției într-o conferință de presă, potrivit presei locale.

Suspectul, reținut în prezent pentru tentativă de omor, a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami. El are 41 de ani.

Oficialul de poliție a declarat că Yamagami a recunoscut că a tras, în plină zi, vineri, în timp ce Abe ținea un discurs pe o stradă aglomerată din orașul Nara, din centrul Japoniei.

Poliția a confirmat că arma folosită în timpul împușcăturilor a fost confecționată manual și că lungimea armei era de aproximativ 40 cm. Poliția din Nara a obținut alte câteva obiecte despre care se crede că sunt arme fabricate manual atunci când a investigat reședința suspectului.

Potrivit poliției, Yamagami a aflat despre locul unde se afla Abe de pe un site care prezenta programul discursurilor de campanie ale fostului premier japonez, potrivit poliției.

De asemenea, suspectul le-a spus că motivul nu provine dintr-o ranchiună față de convingerile politice ale lui Abe, a precizat poliția.

Singura organizație, în afara Partidului PDL, la care se știe că Shinzo Abe a participat a fost Nippon Kaigi, o organizație tradiționalistă, monarhistă, antisecularistă, anti-LGBT, pro-familie și considerată de unii drept o organizație "ultranaționalistă", deoarece, pe căi pașnice, urmărește să schimbe Constituția japoneză și să elimine clauzele pacifiste ale acesteia și să o înlocuiască cu una pro-suveranitate și care să asigure drepturile de apărare națională ale Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.