Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul din Suceava infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2 a revenit în spital

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Suceveanul infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2 a revenit în spital pentru a primi tratament pentru o afecțiune noncovid. El are în continuare și simptome ale Covid 19. Cel puțin patru persoane au intrat în contact cu bărbatul care a venit din Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Potrivit DSP Suceava, pe 5 ianuarie, un sucevean în vârstă de 39 ani a revenit în țară cu mașina personală din Marea Britanie. La intrarea în țară autoritățile au emis decizie de intrare în carantină, iar persoana în cauză s-a izolat împreună cu soția și trei copii.

Stelian Ion i-a chemat la discuții pe specialiști: Obiectivul ZERO este DESFIINȚAREA SIIJ

Deoarece a devenit simptomatic, pe 9 ianuarie s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost testat rapid și investigat radiologic. Ulterior, el a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Suceava unde a fost testat RT-PCR. Pe14 ianuarie o probă a fost trimisă la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere genetică, rezultatul confirmând prezența unei tulpini de SARS-CoV2/B.1.1.7.

Reprezentanții DSP mai spun că pacientul a avut o evoluție lent favorabilă și că, fiind sub tratament simptomatic și sursă de oxigen, el s-a externat la cerere pe data de 22 ianuarie. Două zile mai târziu, pacientul a solicitat ambulanța și s-a reinternat pentru tratarea unei afecțiuni noncovid.

Ancheta epidemiologică desfășurată la Suceava a arătat că cel puțin patru persoane au intrat în contact cu bărbatul infectat cu tulpina britanică a virusului SARS CoV-2. Toți se află în carantină fiind urmăriți clinic de medicul de familie. Ei au simptome ușoare și o evoluție clinică favorabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.