Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul mort după vaccinare în județul Gorj a primit ser din lotul retras (Oficial DSP Gorj)

South China Morning Post
vaccin

Bărbatul de 47 de ani, din județul Gorj, care a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a primit ser din lotul ABV2856, retras de la vaccinare, după reacțiile adverse trombotice în Italia.

Vezi și: Premierul Cîţu îi face terorişti pe cei care se opun vaccinării şi purtării măştii

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că bărbatul vaccinat care a murit în 1 martie a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856.

„Da, este adevărat. S-a făcut (anchetă – n.r.) la timpul respectiv dar atunci nu aveam idee că acest lot se va retrage sau că ar avea probleme”, a spus Stoian.

Județul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca și s-au folosit 1.083 de doze, restul find puse sub carantină, conform instrucțiunilor.

Narcis Stoian a precizat că în urma efectuării necropsiei, nu s-a făcut legătura între deces și vaccin în cazul bărbatului de 47 de ani, iar în afară de acest caz nu au fost raportate, în județ alte reacții adverse la acest ser.

Reamintim că Italia a oprit, joi, administrarea dozelor dintr-un lot de vaccinuri anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a 3 militari din Sicilia și doi profesori din Napoli, care au fost vaccinaţi recent cu acest ser.

Agenţia italiană pentru medicamente (AIFA) a declarat că oprirea vaccinării cu seruri din acel lot este o măsură de precauţie şi că nu a fost stabilită vreo legătură între vaccin şi eventualele ''efecte adverse serioase''.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Stefano Paternò, un ofiţer al Marinei italiene, în vârstă de 43 de ani, a decedat săptămâna aceasta a doua zi după vaccin, cauza probabilă fiind un atac de cord.

Un bărbat, un poliţist în vârstă de 50 de ani, a decedat la 12 zile după vaccin. Presa locală scrie că acesta din urmă s-ar fi simţit rău în primele 24 de ore după vaccin şi nu şi-a revenit.

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’

Al treilea deces, cel de la Trapani, investighează moartea mareșalului carabinierilor Giuseppe Maniscalco, în vârstă de 54 de ani, mort după un infarct la 48 de ore după administrarea vaccinului.

Un alt deces a avut loc la Napoli. Este vorba despre un profesor de 58 de ani, vaccinat cu o doză care nu aparținea lotului blocat.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Avem 30 de ani de socialism cu față umană, ni se trage problema, de la Iliescu’

Totodată, Annamaria Mantile, o profesoară de 62 de ani din Napoli, a murit la trei zile după ce a primit prima doză de vaccin anti-Covid de la Astra Zeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.