Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FC Barcelona sfidează UEFA: 'Proiectul Super Ligii este foarte viu'

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a susţinut că proiectul Super Ligii care a înfuriat UEFA este ''încă viu'', iar competiţia ar putea aduce resurse financiare suplimentare clubului catalan, transmite AFP.

''Acest proiect este foarte viu şi continuăm cu el, a spus Laporta, în pofida faptului că din cele 12 cluburi fondatoare au mai rămas trei, Barcelona, Real Madrid şi Juventus. Dar cerem organizaţiilor din lumea fotbalului să ne ghideze şi să ne ajute să găsim căi".

Laporta a explicat motivele pentru care Consiliul director a aprobat acest proiect: ''Am văzut de prima că era fezabil, deoarece cluburile implicate în acest proiect erau mari în Europa, pentru că existau finanţări şi pentru că a venit la momentul în care toate cluburile au probleme economice. Ar fi adus minim 700 milioane euro pe sezon, plus variabile. Nu am vrut să facem din nou greşeala din 1955, când clubul nu a vrut să intre în Cupa Campionilor Europeni''.

Deşi cluburile rebele care susţin încă Super Liga sunt ameninţate cu sancţiuni de la UEFA, Laporta este sigur că legalitatea este de partea acestora: ''Unii oficiali care nici nu riscă şi nici nu investesc nu vor respecta sentimentul Barcelonei, dar deoarece legalitatea ne protejează, nu vom plăti nicio sancţiune. În plus, am încercat să promovăm dialogul cu UEFA şi ei nu l-au vrut".

Cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino au fost admise în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, în ciuda implicării lor în controversatul proiect al Super Ligii europene, care a generat furia UEFA, informează Reuters.

UEFA a deschis o investigaţie împotriva celor trei grupări de top din Europa. Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino sunt ultimele dintre cele 12 cluburi care şi-au dat acordul, în luna aprilie, pentru lansarea Super Ligii europene şi care au rămas în continuare fidele acestui proiect, care a generat numeroase reacţii negative în lumea fotbalului.

Andrea Agnelli, preşedintele clubului Juventus Torino şi unul dintre fondatorii Super Ligii, a declarat la începutul acestei luni că planul de a crea o ligă separată nu a reprezentat o lovitură dată competiţiilor UEFA, ci o modalitate de a salva industria fotbalului, care a fost afectată grav de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.