Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna a răbufnit după ce imagini șocante de la Colectiv au apărut în presă: 'Aștept poziția autorităților și le cer în mod ferm ca acest dosar să se încheie'

captură TV
Dan Barna

Dan Barna solicită autorităților închiderea dosarului Colectiv, precizând că nu ar trebui ca acesta să fie uitat precum dosarul Mineriadei sau al Revoluției. Liderul USR susține că e surprinzător faptul că după patru ani a apărut un film oficial care arată că lucrurile nu au funcționat bine.

„Sunt patru ani de la Colectiv. Este cel puțin surprinzător și aștept poziția oficială a autorităților, e surprinzător să aflăm acum după patru ani că este și un film oficial care nu a fost luat în calcul și care arată că lucrurile nu au funcționat așa cum ar fi trebuit să funcționeze. Aștept poziția autorităților și le cer în mod ferm ca acest dosar să se încheie. Nu putem să așteptăm și să permitem ca și dosarul Colectiv să aibă aceeași soartă cum a avut Mineriada și dosarul Revoluției sau dosarul 10 august, care și el pare rătăcit prin niște birouri. Dosarul Colectiv este genul de situație unde autoritățile trebuie să dea niște răspunsuri și unde trebuie să avem concluzii foarte clare”, a spus Dan Barna, într-o conferință de presă la Oradea, conform Mediafax.

VIDEO SURPRIZĂ ÎN PSD - Marcel Ciolacu nu bagă mâna în foc pentru parlamentarii social-democrați: 'Vă rog frumos, nu am abilități paranormale'

Liderul USR susține că victimele și urmașii acestora trebuie să afle adevărul.

„Dosarul Colectiv este o tragedie, au trecut patru ani. Nu mai e nicio scuză ca acest dosar să nu fie soluționat și prezentat opiniei publice. Este o temă care nu mai poate să rămână în uitare. Victimele și urmașii acestora merită răspunsuri de la statul român”, a subliniat Barna.

Reacția vine în contextul în care jurnaliștii de la Libertatea au publicat un filmuleț de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofițer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acționat, fiind văzuți și civili care ajută la transportarea răniților.

Poate fi observată intervenția haotică a pompierilor depășiți de situație, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai stați, să scoatem oamenii afară!”. În film apare și solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniților.

Tinerii morți sunt transportați pe paleți din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulți dintre aceștia, precum și răniții, au fost abandonați pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Atunci când este pusă problema morților, Orlando Șchiopu, șef în cadrul ISU, cedează și înjură morții, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.