Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna apără cei doi candidaţi pentru CGMB, foşti membri PSD: Sunt în USR de la începuturi

captura Antena 3
Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat joi, referindu-se la cei doi candidaţi pentru Consiliul General al Capitalei care au făcut parte şi din PSD, că aceştia au intrat în partid înaintea sa, că "muncesc de ani de zile în USR" şi au primit votul colegilor, anunță AGERPRES.

"Da, ştiam. O parte din colegii mei au aflat acum, cei care nu cunoşteau informaţia. Sunt în partid dinainte să fi fost eu membru în USR. Sunt printre primii oameni care au intrat în USR, chiar în perioada de început, a lui Nicuşor Dan. Sunt oameni care, într-adevăr, în perioada de studenţie au făcut parte din PSD. Au anunţat lucrul acesta de la bun început. În momentul în care au intrat în partid, la alegerile din 2016, nu au candidat. Noi avem acele criterii de integritate care spun că trebuie să nu fi fost în conducerea unui alt partid. Şi nu a fost niciunul dintre ei în conducere. După care, să fi avut o perioadă de doi ani, să nu mai fi desfăşurat activitate politică. Sunt oameni care muncesc de ani de zile în USR şi au primit votul colegilor", a precizat Barna, într-un interviu pentru Europa FM.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

El a menţionat că Ariel Chiş şi Andrei Rigu reprezintă excepţii.

"Dincolo de asta, discuţia este în momentul de faţă deschisă în partid pe subiect, dar mi-e greu să fiu mai critic de atât pe acest subiect, pentru că sunt doi tineri - chiar tineri, la început de drum - care într-adevăr, în perioada de studenţie au făcut parte şi din PSD. Nu e un lucru de laudă. Calitatea aceasta de membru într-un alt partid şi de membru USR, acuma, este o chestiune de derogare. Adică, sunt excepţii. Şi pentru cei doi colegi, la momentul acela, au avut derogările respective şi au fost votaţi acum de către ceilalţi colegi, care le-au apreciat implicarea şi munca. Aceasta e realitatea factuală", a mai afirmat Dan Barna.

USR Bucureşti şi-a desemnat candidaţii pentru Consiliul General al Capitalei, în fruntea listei aflându-se Ana Ciceală (consilier municipal, candidat la Primăria Sectorului 3), Ariel Chiş, Manuela Mureşan (consilier local Sector 1), Elena Tudose şi Gabriel Rău.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Următoarele poziţii sunt ocupate de către: consilierul municipal Cosmin Smighelschi, Andrei Rigu, Luminiţa Şerban, Valentin Necula, Dan Milea, Roxana Cantea, Ştefania Petre, Ştefan Stofor, Mihnea Dobre şi Alexandru Surcel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.