Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna: Mai mult de jumătate din tineri își văd viitorul în afară. Vechile partide sunt responsabile

Inquam Photos / George Calin
dan barna

Președintele USR, Dan Barna, care candidează sâmbătă la Congresul USR pentru a fi prezidențiabilul formațiunii, a anunțat că, potrivit unor statistici, mai mult de jumătate dintre tinerii Românii își văd viitorul în afara țării, fapt de care sunt responsabile vechile partide.

"Astăzi mai mult de jumătate dintre tineri își văd viitorul în afară României. Este cea mai dureroasă cifră din istoria noastră recentă. Ca să vă dați seama de dimensiunea acestei drame naționale, gândiți-vă că fiecare dintre noi are în familie sau în grupul de prieteni cel puțin o persoană care lucrează sau trăiește în afara granițelor țării. Spun asta pentru a înțelege că emigrația nu este doar o cifră îngrozitoare, este o realitate pe care o experimentăm cu toții. Ceilalți, vechile partide și toți cei care au condus România vreme de 30 de ani, sunt responsabili pentru cifra asta așa cum arată ea acum. Sunt responsabili pentru milioanele de români care au plecat din țară", a declarat Dan Barna, la Congresul USR, conform Mediafax.

Președintele USR a precizat că nu se așteaptă nimeni ca "cei care au provocat acest dezastru să reușească, magic, acum să îl repare". 

"Dacă judecăm după numărul de voturi pe care l-am primit pe 26 mai din partea tinerilor și din partea celor care au plecat din țară, aș zice că și ei cred același lucru, un sfert de Românie crede că noi putem schimba România. Iar celor care ne spun că nu avem șanse, că nu suntem pregătiți, le aduc aminte de antreprenorii care au pornit de la zero, de voluntarii din societatea civilă, de tinerii care s-au întors, de profesorii, medicii, funcționari și toți cei care au avut curajul să nu stea deoparte. Astăzi suntem mai puternici ca niciodată", a conchis Barna.

Câteva sute de delegați ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidențiale.

În competiție sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În aceeași zi se întrunește și Consiliul Național al PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.