Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna: România are nevoie de investiții americane în securitate energetică și energie alternativă

captura Antena 3
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a transmis, joi, în timpul audierilor din Comisiile reunite pentru politică Externă a ministrului propus, Bogdan Aurescu, un îndemn pentru creșterea investițiilor în zona securității energetice și a surselor de energie alternativă.

„În contextul problemelor tot mai mari legate de poluare și a nevoii permanente de creștere a independenței energetice în regiunea noastră, investițiile aliaților trebuie tratate cu prioritate. România are mult potențial în zona energiei regenerabile”, a transmis președintele USR.

Cirește și: Sondaj INCREDIBIL! Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanța - 63% dintre femei doresc acest lucru...

Barna, care este vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă a exemplificat prin „discuțiile care se poartă cu partenerii noștri strategici, Statele Unite ale Americii, în ce privește investiții americane în energie nucleară civilă. În acest sens i-am adresat astăzi (joi – n.r.) și domnului ministru Bogdan Aurescu o întrebare referitoare la discuțiile purtate și la calendarul existent cu privire la aprofundarea cooperării strategice în domeniul energetic dintre România și SUA, cu precădere în ce privește construcția reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.”

„Cred că datoria Ministerului Afacerilor Externe este de a informa în permanență Parlamentul și opinia publică cu privire la prioritățile României, iar eforturile diplomatice trebuie direcționate întotdeauna în direcția sprijinului față de domeniile de importanță strategică pentru noi”, a a mai spus președintele USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.