Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna spune că cel târziu în 2022 va fi adoptată legea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor

dan barna

Vicepremierul Dan Barna a dat asigurări că legea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD) va fi adoptată cel mai târziu în 2022.

"Chiar şi această lege cu OMD-urile, din moment ce este la minister într-o formulă consolidată, eu cred că este realist să avem până la finalul acestui an legea respectivă ajunsă în Parlament, în procedură de adoptare. (...) Până la finalul anului mi se pare un termen rezonabil. E posibil să fie şi adoptată în momentul în care trece prin Guvern, această lege dacă este într-adevăr, această informaţie nu o am şi de asta nu mă aventurez la un termen mai ferm, dacă este într-adevăr susţinută de către industrie şi e rezultatul unor negocieri şi a unui proces de asumare a beneficiarilor direcţi", a declarat, la Sibiu, Dan Barna, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă în 2022 va fi adoptată legea OMD-urilor, Dan Barna a răspuns afirmativ.

Dan Barna a promis că va discuta despre proiectul acestei legi cu premierul Florin Cîţu, dar şi cu preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu.

"Apropo şi de această lege cu OMD-urile, pentru că, da, eu sunt de acord să o împing şi să mă duc la Guvern, să vorbesc cu premierul, stabilim un deadline (termen limită - n.r.)", a spus vicepremierul Dan Barna la Adunarea Generală a Alianţei pentru Turism, care s-a desfăşurat la Sibiu.

Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, l-a informat pe vicepremierul Dan Barna că textul de lege este gata şi a fost transmis ministerului.

"Noi avem textul de lege gata făcut. Am lucrat la el un an de zile. (...) Este la minister. (...) Se poate îmbunătăţi, putem să mai lucrăm la el, dar v-am pus un text pe masă", a precizat Dragoş Anastasiu.

El a arătat că de 14 ani se discută despre necesitatea acestor Organizaţii de Management al Destinaţiilor în România.

"Vrem să facem OMD? Vrem să facem Legea OMD-ului? Haideţi să ne punem un termen! În trei luni de acum înainte trebuie să intre în Parlament. (...) Prima dată a anunţat înfiinţarea OMD-ului la nivel naţional un premier, acum vreo 9 ani, a doua oară, un premier acum 5 ani, iar eu personal cu domnul primar Videanu, acum 14 ani, în conferinţă de presă atenţie, am anunţat OMD Bucureşti", a spus Dragoş Anastasiu, la Adunarea Generală a Alianţei pentru Turism.

OMD înseamnă asocierea voluntară a unor actori din industrie cu autorităţi publice, potrivit preşedintelui Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

"OMD este motorul dezvoltării turistice în toată Europa", declara Dragoş Anastasiu, în luna aprilie, la o reuniune de profil, în judeţul Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.