Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul din fieful lui Ponta a votat ILEGAL / UPDATE Reacția BEJ

calinoiu-ponta

UPDATE:

Locţiitorul preşedintelui BEJ Gorj, judecătorul Florentina Săvulescu, a declarat, duminică, referitor la situaţia candidatul PSD la funcţia de consilier judeţean, Ion Călinoiu, care a votat la altă secţie decât cea la care era arondat, că legea nu prevede o interdicţie în acest sens atât timp cât nu este înregistrat un vot multiplu.

Potrivit sursei citate, preşedintele respectivei secţii de votare i-a permis lui Ion Călinoiu să voteze în urma verificării cărţii de identitate, stabilindu-se că acesta nu a mai votat în altă parte.

"Legea are o prevedere clară că fiecare trebuie să voteze la secţia la care este arondat, dar în acelaşi timp nu există o interdicţie ca alegătorul să nu voteze la o altă secţie pe listele suplimentare, bineînţeles în condiţiile în care este în oraşul unde este el arondat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi cam asta este aspectul. Nu este o mare ilegalitate că s-a votat la o altă secţie decât cea unde domnul Călinoiu este arondat. Preşedintele secţiei de votare hotărăşte. Acum ideea este ca alegătorul să nu se prezinte la două secţii de votare să încerce să voteze apoi şi la secţia unde este arondat, acolo apare o problemă. Dar în cazul de faţă asta nu s-a întâmplat. Deci domnul Călinoiu a votat acolo pentru că aşa cum a spus, probabil i-a fost mai aproape, preşedinta de secţie i-a permis, cartea de identitate i-a fost verificată, s-a constatat că nu a mai votat în altă parte şi asta e toată starea de fapt", a spus Florentina Săvulescu.

Știrea inițială:

Incident de-a dreptul incredibil în judeţul Gorj, fieful fostului premier Victor Ponta. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a mers să voteze, însoţit de Victor Ponta, la o altă secţie decât cea la care era arondat. Membrii secţiei de votare l-au lăsat să voteze, afirmând ulterior că au făcut-o "din greşeală". Votul nu poate fi anulat, iar Călinoiu nu a fost sancţionat.

Deşi era repartizat pentru Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, Călinoiu a votat la secția de votare nr. 1 amenajată în cadrul Universității Constantin Brâncuși, pe o listă specială. Alte 6 persoane au vrut să voteze la aceeaşi secţie în care a votat şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, însă aceştia nu au mai fost lăsaţi să-şi exprime dreptul la vot pe lista suplimentară. Preşedintele secţiei de votare nr. 1 a motivat că a fost o greşeală în privinţa lui Ion Călinoiu.

Vezi şi: Noi cifre de tip EXIT-Poll - ora 14.00

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.