Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul Mircea Cosma dă de pământ cu 'eliberatorii Basarabiei'

Mircea Cosma

Statuia a fost amplasata in satul Javgur din Raionul Cimislia, potrivit ph-online.ro

Realizarea sculpturii in bronz a operei a fost "adjudecata" de Fundatia "Constantin Stere" din Ploiesti, cea care are la activ numeroase astfel de donatii ale unor chipuri de oameni de cultura si domnitori romani pe teritoriul Moldovei dintre Prut si Nistru.

Șeful CJ Prahova a ținut musai să le predea celor prezenți la eveniment o lecție de istorie:

"O palma de pamant romanesc imbacsita de falsuri istorice de catre eliberatorii rusi, a caror misiune a fost, de-a lungul celor aproape 200 de ani de ocupatie, sa stearga din mintea romanilor limba, istoria si traditiile neamului nostru. Nu au reusit, insa. La Javgur, cel putin, limba romana e la ea acasa". a spus baronul de Prahova.

Delegatia condusa de presedintele Mircea Cosma a fost alcatuita din Ion Petcu, primarul comunei Bertea, localitate infratita cu Javgur, Vasilica Diaconu, primarul comunei Magurele, prof. dr. Maria Voicu, presedintele Fundatiei "Constantin Stere", consilierii judeteni rares Enescu si Ovidiu Cord, alaturi de alti angajati ai acestei fundatii, precum si ai Societatii cultura-istorice "Mihai Viteazul".

De asemenea, tot din partea Prahovei, s-a donat gimnaziului un numar important de manuale scolare si carti de literatura, inclusiv pe format electronic. La randul lor, elevii au oferit oaspetilor un splendid program artistic, incheiat cu traditionala Hora a Unirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.