Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul Tărâță îl dă în gât pe Dragnea: Mi-a cerut să dau bani doar la anumite firme

bani

Dupa ce UDMR si UNPR au anuntat transant ca nu vor ca PP-DD sa fie cooptata la guvernare asa cum si-ar dori 'o parte' a PSD-ului, o alta bomba este aruncata pe piata.

Vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, efectiv, de practici mafiote în împărţirea banilor publici de către preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă (UNPR)Şeful CJ Neamţ spune foarte tranşant nu numai că Dragnea ar fi vrut nerespectarea criteriilor legale la împărţirea fondurilor PNDL (Planul Naţional de Dezvoltare Locală) prin celebra OG 28-2013 ci că Ministrul Dezvoltării i-ar fi cerut să direcţioneze 74 de miliarde de lei (vechi), cu dedicaţie, spre o anumită firmă, potrivit presei locale.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JFdMqljAwjI?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Stenograma spuselor lui Culiţă Tărâţă din secvenţele de pe youtube: Aţi văzut şi la împărţirea banilor prin HG 28… Chiar dacă Dragnea o vrut altceva, eu n-am pus decât şablonul normelor de aplicare a Hotărârii de Guvern numărul 28 şi indiferent cine mă ruga, nu semnez pentru nimic în lume, că nu dă socoteală Dragnea. Semnează preşedintele Consiliului Judeţean care e ordonator de credite… Îmi spune domnul Dragnea, domnule, că aţi greşit, de la birou la el, că am greşit cu 93 de lei. Nu-i nimic, o să plătesc eu 93 de lei dacă asta-i greşeala. Şi vine şi le spune primarilor, după aceea, domnule, că domnul Tărâţă nu mă ascultă. Păi, dar ce să ascult? Să ascult că îmi spusese să dau la o firmă 74 de miliarde?… Eu nu-s bătut în cuie la Consiliul Judeţean şi nici el la Ministerul Dezvoltării!”.

În mod normal, acuzele aduse de Culiţă Tărâţă depăşesc sfera unor mărunte răfuieli politice şi, dacă sunt adevărate, duc în zona penalului (trafic de influenţă, incitarea la fals şi fals material pentru că e vorba, evident, de încercarea de a determina falsificarea unei proceduri de achiziţie publică şi, tot evident, corupţie). Din clipul de pe youtube nu rezultă care e firma care ar fi urmat să primească cele 74 de miliarde de lei vechi.

Acuzele lui Tărâţă sunt disponibile pe youtube, într-un clip postat de userul „ziar piatra neamţ” care susţine că e vorba de nişte „extrase dintr-o emisiune electorală difuzată de TVM Neamţ în perioada campaniei pentru Europarlamentare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.