Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baroul București continuă protestele după condamnarea unor avocați: Vor purta banderola albă pe brațul stâng în incinta instanțelor de judecată

Inquam Photos / Octav Ganea
avocat banderola protest

Baroul Bucuresti a dat publicitatii, luni, 5 aprilie 2021, un comunicat de presă semnat de decanul asocițiaiei, av. dr. Ion Dragne, cu privire la condamnarea unor avocați, anunță juridice.ro.

„În cursul ședinței din 30.03.2021, Consiliul Baroului București a analizat situația creată prin nerespectarea termenului legal de redactare a hotărârii privind condamnarea unor avocați din Baroul București, la data de 17.12.2020, pentru activitati care au fost calificate de catre o instanță ca fiind exercitarea firească a profesiei de avocat.

Față de această împrejurare s-a dispus menținerea protestului, fără încetarea activității, cu obligația membrilor corpului profesional de a purta banderola albă pe brațul stâng în incinta instanțelor de judecată, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune.

Totodată, s-a decis transmiterea de sesizări prin care să se semnaleze încălcarea dreptului la apărare și riscurile pentru exercitarea independentă a profesiei de avocat, către Înalta Curte de Casație și Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Avocatul Poporului, comisiile pentru cercetarea abuzurilor din Senatul României și Camera Deputaților și către organismele profesionale internaționale (CCBE, UIA, ABA)", se precizeaz[ ]n comunicatul de pres[.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.