Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baroul Cluj DESFIINŢEAZĂ protocolul dintre SRI şi Parchet: 'Un act profund NECONSTITUŢIONAL...'

Wall-Street.ro
Justitie

Baroul Cluj susţine că Protocolul de colaborare încheiat între SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie conţine prevederi care justifică denunţarea lui ca "un act profund neconstituţional".

Citeşte şi: CUTREMUR în fotbalul românesc: Un patron de club, CONDAMNAT la opt ani de închisoare cu executare

"Desecretizatul 'Protocol de cooperare între PÎCCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale' conţine suficiente prevederi care să justifice denunţarea lui ca un act profund neconstituţional, nelegal", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Baroului Cluj.

Conform sursei citate, avocaţii clujeni cer să se stopeze astfel de practici, care eludează principiile consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Constituţia României şi Codul de procedură penală.

Citeşte şi: Lovitură DURĂ pentru Aeroportul Henri Coandă: Ce RESTRICŢII au fost IMPUSE de Autoritatea Aeronautică, după problemele la piste

"Din lecturarea Protocolului reiese că preambulul documentului nu face decât să încerce o validare a unor încălcări evidente a regulilor procesului penal, pornind chiar de la principiile acestuia. Condamnăm existenţa unor astfel de înţelegeri neconstituţionale şi nelegale între autorităţi ale statului. Solicităm ca, pe viitor, să se stopeze o astfel de practică care eludează principiile consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Constituţia României şi Codul de procedură penală, în principal dreptul la un proces echitabil şi principiul legalităţii procesului penal', se mai arată în comunicat.

Pe 30 martie, Serviciul Român de Informaţii a publicat pe site Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Citeşte şi: Se anunţă dezvăluiri BOMBĂ, în scandalul protocoalelor! SRS: 'Mâine PUBLIC fotografii şi documente...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.