Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barroso: Ponta a cedat ușor în vara lui 2012

barroso

Fostul președinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso își amintește de criza constituțională din vara lui 2012 din România.

Într-un interviu acordat Agerpres, Barroso recunoaște că a avut un rol discret de mediere în acea criză și că respectiva chestiune "a fost relativ ușor de rezolvat".

"Am considerat că era vorba de o criză constituțională. Apoi Comisia Europeană a trebuit să intervină, să se asigure că toate regulile democrației și principiile statului de drept sunt respectate", a spus fostul oficial european.

Barroso își amintește că a discutat atunci și cu fostul președinte Traian Băsescu și cu fostul prim-ministru Victor Ponta și ”că amândoi au înțeles că interesul meu era să văd că România este stabilă și respectată”.

Reamintim că în vara lui 2012, USL condusă de Victor Ponta și Crin Antonescu au declanșat procedurile constituționale de suspendare și demitere a Președintelui țării. Criza a durat mai bine de o lună, chiar după referendumul nevalidat de demitere, din cauza disputelor asupra modului de calcul a cvorumului.

Tot atunci, președintele C.E. Barroso i-a înmânat public premierului Victor Ponta o listă cu mai multe puncte pentru restabilirea statului de drept. Gestul respectiv a obligat USL să-și reconsidere poziția față de unele acte normative emise și anumite intenții declarate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.