Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bascheţii lui Michael Jordan, purtaţi în sezonul de debut, vânduţi pentru 152.000 dolari

Complex
Michael Jordan

O pereche de ghete Nike Air Jordan, purtată de legenda baschetului american Michael Jordan în timpul sezonului său de debut în NBA, a fost vândută la licitaţie, miercuri, pentru suma de 152.500 dolari, fiind principala atracţie a unei vânzări internaţionale organizate de Sotheby's şi dedicată în totalitate pantofilor sport, informează AFP, potrivit Agerpres.

Consideraţi ca un produs de nişă în urmă cu 10 ani, încălţările tip sneakers sunt în prezent una din pieţele cele mai dinamice ale vânzărilor la licitaţie, atrăgând marele public din care fac parte şi colecţionari bogaţi.

Licitaţia "Gamers Only", organizată în totalitate online, a propus 13 perechi de bascheţi cu care au jucat câteva meciuri mari nume din NBA, între care Scottie Pippen şi Shaquille O'Neal.

Ele au fost în prealabil expuse la Geneva, alături de bijuterii, ceasuri şi genţi de mână de excepţie, în cadrul săptămânii "Luxury Week" organizată de casa de licitaţii Sotheby's în oraşul elveţian.

Citește și: DOSAR `Întreg județul Suceava a fost lipsit de PROTECȚIA INSTITUȚIONALĂ`...

Bascheţii Nike Air Jordan 1 "nu numai că au schimbat încălţămintea de baschet pentru totdeauna, ci sunt consideraţi drept fondatorii culturii sneakers", a precizat Sotheby's.

Perechea vândută miercuri, în culorile roşu, alb şi negru ale echipei Chicago Bulls, a fost purtată de Michael Jordan în timpul extraordinarului său prim sezon în NBA, în 1984-1985.

Michael Jordan, în vârstă de 58 de ani, a fost de şase ori campion al NBA şi este considerat cel mai mare baschetbalist din toate timpurile.

Vânzarea de miercuri a propus şi ghete aparţinând unor alte staruri din NBA: Charles Barkley, Steve Nash, Kevin Garnett, Patrick Ewing, Dominique Wilkins, Allen Iverson, Moses Malone şi Isiah Thomas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.