Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: „Am mai crescut un partid de aproape 40%, dar după ce am plecat a eșuat”

lansare-catalina-bozianu

Traian Băsescu a participat la lansarea candidaților PMP din județul Prahova. Fostul președinte i-a sfătuit pe cei prezenți în sală să nu repete greșeala sa de a face alianțe incorecte, pentru că „este mai bine să rămâi în opoziție, decât să te compromiți într-o alianță necredibilă”. Acesta a anunțat și obiectivul partidului și anume să ajungă la 40%.

„Acest partid nu este partidul meu. Eu sunt un membru al acestui partid, ca oricare dintre dumneavoastră. Acest partid este al dumneavoastră și este făcut să-i servească pe români. Eu nu mai am obiective politice. Eu nu mai am ce să fiu în România, ca politician ales. Am fost două mandate membru al parlamentului, două mandate primar al Capitalei, am fost două mandate președinte al României. Nu mai vreau pentru mine. Vreau să mai fac ceva pentru români. Acest ceva înseamnă transferul unei experiențe uriașe. O experiență care ar fi fost păcat să rămână povestită doar între coperțile unei cărți. Această experiență vreau să o transfer unui partid care să știe ce să facă dar și ce să nu facă în politică. Din experiență, vă pot spune un lucru: uneori sunt necesare alianțe, dar nu orice alianță. Eu am făcut alianțe greșite. Nu faceți alianțe greșite. Este mai bine să rămâi în Opoziție, decât să te compromiți într-o alianță necredibilă. Pentru că noi vrem să construim pe termen lung. Obiectivul nostru trebuie să fie să ajungem un partid de 40 de procente, un partid care să domine decizia politică pentru a o pune în slujba cetățeanului. Am mai crescut un partid de aproape 40 de procente, dar după ce am plecat a eșuat. Haideți să facem un partid care să fie capabil să construiască România pe care ne-o dorim de la Revoluție încoace.,” a declarat Traian Băsescu, potrivit Actualitatea prahoveană.

Cătălina Bozianu, candidatul PMP la Primăria Ploiești, a declarat că oamenii așteaptă înnoirea clasei politice, nemaiavând încredere în cele două partide mamut, PSD și PNL, pe care le caracterizează ca fiind doi uriași cu picioare de lut.

„În ultimii ani, s-a vorbit, pe bună dreptate, de înnoirea clasei politice. În fața cetățenilor, partidele vechi nu mai sunt credibile. Aceste partide s-au transformat în structuri mamut, care au pierdut contactul cu realitatea şi cu oamenii. Vechile partide, PSD şi PNL, au ajuns nişte uriaşi cu picioare de lut. Electoratul nu mai crede în politicienii din aceste partide, sau în ceea ce propun politicienii acestor partide. Oamenii așteaptă altceva de la clasa politică, așteaptă o alternativă reală la monopolul USL. Înnoirea clasei politice înseamnă implicarea tinerilor şi a oamenilor care nu au mai făcut politică, care s-au simțit înstrăinați și nereprezentați de modul de a face politică al partidelor vechi. Schimbarea reală înseamnă implicarea în politică a celor care și-au dovedit competența și integritatea în mediul privat sau în administrația publică,” a declarat Cătălina Bozianu.

De asemenea, candidatul PMP la Primăria Ploiești susține că 80% dintre candidații partidului nu au mai făcut politică:

„80 la sută dintre candidații Partidului Mișcarea Populară Prahova nu au mai făcut politică. Această realitate ne dă putere și credibilitate în fața oamenilor. Suntem oameni de ispravă, oameni ai faptelor, nu ai vorbelor goale. Suntem oameni care apreciază munca şi rezultatele, nu demagogi de profesie,” a conchis Cătălina Bozianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.