Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu dă vina pe corectitudinea politică. România, în pericol: 'Numai naivii pot să excludă...'

Basescu 3

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o primă reacţie la atacul terorist de la Nice, unde un cetăţean francez de origine tunisiană a intrat cu un campion în mulţimea strânsă să privească focul de artificii de Ziua Franţei, omorând cel puţin 84 de oameni.

LIVE UPDATE - ATENTAT în Franța de Ziua Națională: Foarte mulți morți / VIDEO

Într-o intervenţie telefonică la RTV, Băsescu a afirmat că nu se poate vorbi despre o lipsă de vigilenţă a autorităţilor franceze. Cauza principală ar fi uşurinţa cu care se radicalizează membrii comunităţilor musulmane. "Trebuie să renunţăm la corectitudinea politică. Teroriştii se recrutează din rândul celor din cultura islamist", a declarat Băsescu. Acesta a criticat strategia UE de primire a refugiaţilor musulmani.

ALERTĂ - Doi români răniţi în atacul de la Nisa

Mai mult, fostul preşedinte este de părere că nici România nu este în siguranţă, putând fi oricând ţinta unor asemenea atacuri. "Numai naivii pot să excludă un astfel de incident in România. O astfel de dramă se poate produce şi în România", a mai afirmat Băsescu.

Atentatorul de la NISA, un cunoscut al poliției pentru antecedentele sale

"Sunt două riscuri: cel mai mare este că odată cu înfrângerea Statului Islamic, aceștia vor avea o diaspora care ajunge în Europa cu toate apucăturile pe care le are. Al doilea lucru: este evident ca teroriștii se selectează dintre cei care sunt de cultura islamistă. Aici nu sunt dubii și dacă ne vom feri și nu vom recunoaște acest lucru, avem o problemă. Este clar că și la a treia generație, cei de origine islamista, pot fi întorși. Vă asigur că cei care sunt de educație islamistă, inclusiv, cei care s-au integrat, dacă se exercită presiuni educaționale asupra lor, sunt mai sensibili la a fi recrutați pentru acte teroriste decât cei de origine creștină”" a mai avertizat Traian Băsescu, într-o intervenţie la B1 TV.

ATENȚIE IMAGINI DURE - Momentul atacului de la Nisa (18+)/ VIDEO-FOTO

Reacția lui Cioloș după atentatul din Nisa: Rămânem solidari împotriva urii şi a violenţei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.