Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE UPDATE - ATENTAT în Franța de Ziua Națională: Foarte mulți morți / VIDEO

Un camion a intrat în mulțimea adunată la Nisa pe Promenade des Anglais, un sit foarte frecventat de turişti, unde mii de persoane asistau la un foc de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. S-au semnanat peste peste 120 de victime.

UPDATE: O nouă ALERTĂ teroristă la Nisa. Două clădiri evacuate

UPDATE: Decizia luată de Londra în urma atentatului terorist de la Nisa

UPDATE: A apărut înregistrarea cu momentul în care a fost ucis atacatorul de la Nisa/ VIDEO

UPDATE: Cine este ATACATORUL de la Nisa / FOTO

UPDATE: Mesajul lui Putin după atacul terorist de la Nisa

UPDATE: Trei zile de DOLIU NAŢIONAL în Franţa

UPDATE: REUNIUNE de CRIZĂ la Paris după atacul terorist de la Nisa

UPDATE: Percheziţii la locuinţa atacatorului

UPDATE: Şoferul camionului care a intrat în mulţimea de oameni joi seară pe Promenade des Anglais din Nisa (sud-estul Franţei), ucigând cel puţin 84 de persoane înainte de a fi neutralizat de poliţie, a fost 'identificat oficial', au anunţat vineri surse poliţieneşti franceze, relatează AFP. Acest bărbat este titularul documentelor de identitate emise pe numele unui franco-tunisian de 31 de ani, domiciliat la Nisa, care au fost găsite în camion de către anchetatori.

UPDATE: Băsescu dă vina pe corectitudinea politică. România, în pericol: 'Numai naivii pot să excludă...'

UPDATE: Clipe de COȘMAR pentru un jurnalist Antena3, martor la atentatul de la Nisa: A fost o panică totală

UPDATE: Simpatizanţii ISIS sărbătoresc după atentatul din Nisa. Următoarea ţintă a fost anunţată

UPDATE: Ministrul de Interne francez declară RĂZBOI teroriștilor, după masacrul de la Nisa

UPDATE: Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a precizat pentru Realitatea TV că în atentatul din Nisa au fost răniţi şi doi români.

UPDATE: Atentatorul de la NISA, un cunoscut al poliției pentru antecedentele sale

UPDATE: Bilanţul deceselor ajunge la 84, inclusiv copii! Sunt peste 100 de răniţi.

content-image

UPDATE: Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui român: 'Se auzeau persoane lovite şi călcate de tir'

UPDATE: Liderii LUMII reacționează după ATENTATUL de la NISA

UPDATE: ONU condamnă un atac 'barbar şi laş'

UPDATE: Clipe de SUSPANS: Bebeluş de 8 luni pierdut în timpul atacului de la Nisa, regăsit grație Facebook

UPDATE: Spitalele din Nisa au făcut apel la cei care pot dona sânge. Sunt zeci de răniţi, dintre care 20 în stare critică.

UPDATE: Iohannis, reacție vehementă după ATENTATUL din Franța

UPDATE: STARE de URGENȚĂ în Franța după atentatul de la Nisa. S-a făcut apel la rezerviști

Vezi și: ATENȚIE IMAGINI DURE - Momentul atacului de la Nisa (18+)/ VIDEO-FOTO

UPDATE: Potrivit presei franceze, armele descoperite în camion erau false, iar grenada nefuncțională.

UPDATE: Reacția lui Cioloș după atentatul din Nisa: Rămânem solidari împotriva urii şi a violenţei

UPDATE: Număul morților a ajuns la 80 de persoane.

UPDATE: "Arme grele" au fost găsite în camionul care a ucis cel puţin 77 de persoane joi seară la Nisa, în sud-estul Franţei, a informat preşedintele consiliului regional Provence-Alpes-Côte d'Azur, Christian Estrosi, citat de AFP.

UPDATE: Noul bilanţ al atentatului care a fost comis joi seară la Nisa, sud-estul Franţei, anunţă cel puţin 80 de morţi, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro.

UPDATE: Șoferul (aproximativ 31 de ani) care a intrat în mulțime cu camionul este francez din Nisa de origine tunisiană, susțin surse din poliția franceză.

UPDATE: Numărul morților a urcat la 77 de persoane.

UPDATE: Aproape o sută de persoane, care s-au aruncat în mare în momentul de panică după atacul comis joi seară la Nisa pe Promenades des Anglais, au fost salvate şi aduse la mal, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris.

UPDATE: Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat la orele 01.56 (02.56, ora României), 76 de persoane au murit, alte 16 sunt în urgenţă absolută şi 31 în urgenţe relative, după ce un camion a pătruns în viteză la Nisa în mulţimea care asista joi seară la focurile de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, contactată de Le Figaro.

UPDATE: - 75 dead - 50+ in critical condition - 100+ wounded - Grenades and ammo found

UPDATE: Secţiunea antiteroristă a parchetului de la Paris a anunţat că a preluat ancheta asupra camionului care a ucis cel puţin 73 de persoane joi seară la Nisa, în sud-estul Franţei, lovind mulţimea pe o distanţă de doi kilometri, scrie AFP.

UPDATE: Numărul decedaților a ajuns la 76 de persoane susțin surse din cadrul Parchetului din Nisa.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la 73. "Cel puţin 73 de persoane" şi-au pierdut viaţa joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraş din sudul Franţei, după ce un camion a lovit pe o distanţă de doi kilometri mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro. 

"Cel puţin 73 de persoane au murit", au făcut cunoscut surse din cadrul poliţiei oraşului Nisa. Sunt poate "vreo sută de răniţi, dar bilanţul este încă nesigur", a adăugat subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert.

Vezi și: IMAGINI DRAMATICE din Nisa. Ce a rămas în urma atacului (18+)/ foto-video

UPDATE: Casa Alba transmite că președintele Barack Obama analizează situația și va avea o luare de poziție.

UPDATE Parchetul din Nisa vorbește de 60 de morți. Aproape toți și-ar fi pierdut viața în momentul în care camionul a intrat în mulțime. „Erau mii de persoane pe Promenadă. Copii. E un carnaj”, au povestit martori oculari citați de presa franceză.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei mai bogați europeni a murit într-o tragedie aviatică: Bilanțul morților

Preşedintele francez, François Hollande, care se afla la Avignon (sud-est), se întoarce la Paris, unde va merge direct la celula de criză înfiinţată al Ministerul de Interne în noaptea de joi spre vineri, a făcut cunoscut Palatul Elysee, potrivit AFP.

"Preşedintele a discutat cu (premierul) Manuel Valls şi cu (ministrul de interne) Bernard Cazeneuve. Revine la Paris şi va merge direct la celula de criză", la Ministerul de Interne, a precizat sursa citată.

UPDATE Numărul morților ar fi ajuns la 50, iar răniți sunt peste 100. Ocupații camionului ar fi deschis focul asupra mulțimii înainte ca șoferul să fie împușcat de forțele de ordine. Un eventual complice ar fi reușit să fugă, scrie Le Parisien. Incidentul s-ar fi soldat cu mai mulți morți, iar șoferul camionului ar fi fost împușcat de poliție.

UPDATE Numărul morților e de cel puțin 30, indică un prim bilanț. Se pare că ar fi vorba și de o luare de ostatici într-un hotel.

Un camion a lovit în mulţimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), a informat cotidianul Nice Matin pe site-ul său, citat de Le Figaro.

Prefectura departamentului Alpes-Martimes a vorbit despre un atentat şi le-a cerut locuitorilor să rămână la domiciliu.

"Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais şi a izbit toată lumea", a explicat un jurnalist al publicaţiei Nice Matin aflat la locul incidentului. "E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulţi răniţi", a explicat el.

Primarul oraşului, Christian Estrosi, a scris pe contul său de Twitter că sunt zeci de victime. În jurul orelor 23.20 (vineri, 00.20, ora României) un important perimetru de securitate a fost instalat în apropierea locului tragediei, în jurul pieţei Massena.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.