Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu despre intenția lui Dragnea de a tăia bugetul serviciilor: 'Ca mecanism, daddy s-a aruncat cu capul în piscină, pentru că acum mustăcesc și râd toți'

basescu

Traian Băsescu a declarat că o tăiere a bugetului, după ce a primit avizul CSAT, nu mai poate fi făcută de Guvern, ci doar de Parlament. Declarația senatorului PMP vine în contextul anunțului liderului PSD cu privire la reducerea bugetului serviciilor și alocare unor sume mai mari la Sănătate, potrivit mediafax.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

„Ca mecanism, daddy s-a aruncat cu capul în piscină, pentru că acum mustăcesc și râd toți. O amputare a bugetului după ce a primit avizul CSAT nu o mai poate face Guvernul, că a fost acolo. Numai Parlamentul și cu aviz de la comisia de supraveghere a serviciilor.(...) Lista cu prioritățile de informații se apoba în CSAT cu premierul acolo, cu ministrul Justiției, cu ministrul de Finanțe, care sunt membri ai CSAT. Și cu contribuția lor la completarea listei. Guvernul spune -mă interesează asta, asta, asta, care sunt de competența SRI. Eu vă spun mecanismul. La ședința următoare s-a venit cu bugetul spre avizare de către CSAT. A fost avizat de aceeași miniștri care au participat la discuții. Cine poate să modifice, adică avem comisii de control al Serviciilor care vin și spun veniți cu prioritățile de informații pentru anul viitor”, a declarat Traian Băsescu, luni seară la TVR 1.

Fostul președinte a afirmat că bugetul SRI depinde de prioritățile informative stabilite pentru anul următor.

„În mod categoric și în timpul mandatului lui Victor Ponta și în timpul mandatelor celorlalți premieri PSD, bugetul Serviciilor a crescut exploziv. (...) Bugetele SRI depind fundamental de prioritățile informative stabilite pentru anul următor, pentru că informația costă. Ca să culegi informație rebuie să ai oameni, mijloace, mașini, tot ce trebuie. Este o lista care se aprobă în CSAT. În funcție de această lista de priorități de informații pentru anul următor se calculează necesarul demijloace materiale și umane și se face bugetul”, a adăugat Băsescu.

Reacția lui Traian Băsescu vine după ce Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici. La rândul său, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a afirmat că va analiza posibilitatea redistribuirii la Sănătate a unor fonduri alocate serviciilor secrete.

Totodată, Guvernul ar putea amâna, pentru vineri, adoptarea bugetului pentru 2019, au declarat surse politice deși premierul Viorica Dăncilă anunța că vor fi făcute eforturi pentru ca bugetul să fie adoptat, marți, de Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.