Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu despre Republica Moldova: Totul e pierdut. Vrea sa candideze peste Prut?

Basescu-Timofti-imbratisati-Chisinau

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca situatia geopolitica din regiune, dar si a Republicii Moldova in particular, face ca aderarea acesteia la UE sa fie aproape imposibila. De aceea el nu crede intr-o unire a Romaniei si Moldovei in UE, dar a desfiintat si teoriile conspirationiste care sustineau ca el ar urma sa candideze la presedintia Moldovei.

"Sunt speculatii de oameni uneori cu un nivel redus de responsabilitate. Cum te poti gandi ca un fost presedinte al Romaniei devine presedinte al Moldovei si se face unire?", a spus Traian Basescu intrebat daca va candida in Moldova.

"Trebuie sa stie ca s-a creat un zid intre Moldova si Ucraian, intre Moldova si UE. Calea (n.r. spre UE) a devinit aproape la o distanta infinita de aceste doua tari. Orice drum al Ucrainei catre UE inseamna o interventie militara a Rusiei. Mesajul a fost foatre clar.

Republica Moldova este demult pusa sub controlul Rusiei prin razboiul transnistrean, are trupe ale Federatiei Ruse pe teritoriu, acum are si Ucraina, mai mult sau mai putin recunoscute.

Acum da - totul e pierdut. Le-am spus si jurnalistilor. (...) Nimic din teritoriul fostului URSS nu va ajunge sa fie mebru NATO si membru al UE, cu exceptia Tarilor Baltice care au scapt demult", a mai explicat Basescu la B1 TV.

Basescu sustine totodata ca Romania ar fi putut sa intervina si sa se asigure de intrarea liberalilor la guvernare pentru un guvern cu adevarat pro-european in Moldova.

"Nici schimbarile din ultimul timp nu ajuta. Aveam posibilitatea sa intre si Partidul Liberal in Guvern. Trebuia sa fie o discutie. Asa cum am avut mijloace in 2009 sa ii puna cap la cap, aveam si acum", a spus Basescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.