Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îi dă cu Constituția în cap lui Iohannis cu privire la cazul Caracal: 'Nu am văzut probleme mai urgente decât asta'

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat duminică, la România Tv, ce ar fi făcut el dacă ar mai fi fost președinte, lansând un atac la adresa lui Klaus Iohannis despre care a spus că a avut o atitudine lașă.

„„Președintele României veghează la respectarea Constituției și buna funcționare a autorităților publice”. Păi și asta era de luat în seamă. Mergeam mai departe. „Președintele României poate consulta Guvernul României cu privire la probleme urgente”. Nu am văzut probleme mai urgente decât asta, care a ridicat o țară întreagă în picioare. Mergeam și la articolul 87 și citeam și acolo. „Președintele poate lua parte la ședințele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național sau asigurarea ordinii publice””, a spus Băsescu, citindu-i din Constituție lui Klaus Iohannis.

Băsescu a spus președintele Klaus Iohannis a avut o atitudine lașă și că acesta ar fi trebuit să ia atitudine, să colaboreze cu instituțiile statului pentru a acționa unitar.

Traian Băsescu a izbucnit în lacrimi în studioul România Tv: 'Împăcați-vă cu realitatea și rugați-vă să-i fie bine acolo sus'

„Președintele României veghează la respectarea Constituției și buna funcționare a autorităților publice.(...) Nu aș fi dat ocazia să îmi cer scuze. Aș fi acționat. Nu avea treabă ministrul Justiției. Aici trebuia cineva să își asume controlul acestei operațiuni. Problemă este la nivel național, nu doar locală. În momentul de față orice român știe această dramă. Președintele României reprezintă statul român. Nicio instituție nu refuză colaborarea cu președintele. Trebuiau strânși și făcuți să acționeze unitar. Până acum câteva zile până când a venit echipă de la București, acolo a fost vraiște în modul de desfășurare a anchetei. Atitudine lasă. Nu vreau să spun că e vorba de o complicitate, nu aș vrea să întru în speculația că i-ar fi dat timp nemernicului asta. E vorba de lașitate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul președinte a mai spus că Alexandrei și Luizei nu le-a fost respectat primul drept garantat de Constituția României, dreptul la viață.

„Este Capitolul 2 (c.n. din Constituție) care spune foarte clar drepturile cetățenilor români. Primul articol este legat de dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică. Or pentru a proteja aceste drepturi responsabil este statul. (...) Deci acestor copile nu le-a fost respectat primul drept garantat de Constituția României, dreptul la viață. Au fost bâlbâieli, a fost minciună multă”, a mai spus fostul președinte.

El a adăugat că lucrurile nu ar trebui acoperite cu scuze.

„În mod categoric scuze acestor oameni trebuiesc cerute. Eu cred că într-o țara unde dispar 400 de copii pe an, deci cam 4000 sunt anunțați că au dispărut și se recuperează 3600, deci 400 de copii nu sunt recuoerati în fiecare an. Lucrurile nu trebuie acoperite cu o scuză”, a adăugat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.