Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îi dă lecții lui Iohannis: Aș fi fost călare cu telefonul pe Juncker

Traian Basescu audiat la ICCJ

Traian Basescu audiat la ICCJ

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe actualul șef al statului Klaus Iohannis, care a afirmat referitor la declaraţia lui Jean-Claude Juncker, potrivit căreia Uniunea Europeană ar trebui să îşi amelioreze relaţiile cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să preia controlul asupra situaţiei, că va încerca să afle mai multe la Consiliul European la care va participa.

„Vă spun cum aș fi procedat eu. Dar domnul Iohannis are un alt stil. A spus că va discuta declarația la Bruxelles. Îi dau scris că nu o să aibă timp să o discute. În al doilea rând, pentru ca Jean Claude Juncker să știe că a generat o nemulțumire în România trebuia care reacția României să fie extrem de dură, publică și de la nivelul președintelui. Ar fi aflat în câteva minute toate statele membre UE că România nu este de acord cu punctul de vedere exprimat de președintele Comisiei. Vă asigur că îl și sunam pe Jean Claude Juncker, eram cu telefonul călare pe el, după declarație, nicidecum înainte, ca să o putem îndulci.”, a declarat Traian Băsescu.

Despre declarațiile ambasadorului SUA: E ceva în neregulă

Chestionat cu privire la declarațiile recente ale ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, care a avertizat faptul că țara noastră trebuie să rupă cercul influenței politice, Traian Băsescu a afirmat că întotdeauna, în timpul mandatului domniei sale de președinte, ambasadorii aveau declarații abia după declarațiile domniei sale.

„E ceva în neregulă în funcționare. (...) Problema e că fac (ambasadorii - n.r.) politică internă înaintea președintelui.”, a spus fostul președinte.

Băsescu vrea Agenția de recuperare a prejudiciilor, dar cu modificări

Fostul președinte a catalogat drept „o reacție politică incorectă” votul de ieri din Senat prin care a fost respinsă înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate, instituţie care ar urma să se ocupe de recuperarea prejudiciilor provenite din infracţiuni. Potrivit lui Băsescu, o astfel de agenție este necesară, însă cu mici modificări.

„În structura acestei agenții sunt și reprezentanți ai instituțiilor executive. (...) Reprezentantul ANAF ar trebui scos, nu are ce căuta acolo. De asemenea și reprezentantul Ministerului de Interne ar trebui scos”, a mai afirmat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.