Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu pune tunurile pe DNA: Anticorupția, ca exterminarea burgheziei în anii '50

basescu-nasul.tv

Traian Băsescu adoptă o opinie recurentă în rândul criticilor DNA: lupta anticorupţie se face cu mijloace nedemocratice, demne de anii '50 ai secolului trecut. Fostul preşedinte consideră că decizia CCR pe tema abuzului în serviciu este una în folosul democraţiei, care va împiedica abuzuile procurorilor.

Vezi și: VIDEO - Explicațiile președintelui CCR, pentru decizia privind abuzul în serviciu

"Nu fiţi furioşi pe democraţie! CCR a constatat necostituţionalitatea sintagmei “defectuos” din articolul 297 a NCP şi a cerut înlocuirea acesteia cu formularea “prin încălcarea legii”. Nimic mai simplu, nimic mai limpede, nimic mai constitutional pentru a da claritate acuzaţiei de abuz în serviciu, dar şi pentru a preveni abuzurile procurorilor. Unii cred că anticorupţia se poate face fără încadrarea acţiunii procurorilor şi judecătorilor strict în lege, precum s-a făcut exterminarea burgheziei şi moşierimii în anii 50? Dacă vrem să fim un stat democratic, oare cel acuzat de procuror şi trimis în judecată nu are dreptul să ştie precis articolul de lege pe care l-a încălcat? Eu susţin că orice cetăţean are acest drept", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi și: Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la propunerea de a deveni șef la PNL: Se anunță schimbări mari

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 și ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituționale în măsura în care prin sintagma ''îndeplinește în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înțelege ''îndeplinește prin încălcarea legii'', se arată în minuta Curții. Judecătorii CCR au respins excepția de neconstituționalitate ca neîntemeiată și au constatat că dispozițiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 sunt constituționale în raport de criticile formulate. Decizia Curții este definitivă și general obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.