Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, sprijinit de un alt partid pentru Reunificare

basescu

Partidul Forța Națională a salutat astăzi propunerea lui Traian Băsescu de a deschide negocieri cu Rusia privind Reunificarea. ”Ideea lansată de Traian Băsescu privind negocierea cu Rusia în scopul Reunificării cu Republica Moldova trebuie salutată de toate forțele politice pentru că vizează un ideal național. Propunerea de a avea o relație constructivă cu Moscova în beneficiul țării noastre este taxată, de obicei, ca fiind o trădare. Iată că acum propunerea vine de la Traian Băsescu și nimeni nu se mai scandalizează! În egală măsură, fostul premier Victor Ponta a făcut demersuri concrete de sprijinire a Republicii Moldova, pregătind astfel Reunificarea”, a transmis secretarul general al formațiunii naționaliste, Mircea Găinușă.

Vezi și: Președintele Klaus Iohannis iși ia totuși... concediu. Unde pleacă președintele

”Trebuie să fim conștienți că prezența trupelor ruse în Transnistria reprezintă o lezare a suveranității Republicii Moldova care, în această situație, nu-și poate hotărî independent viitorul. În acest context, România trebuie să-și afirme cu hotărâre marile sale interese naționale. Statul român trebuie să declanșeze o ofensivă diplomatică susținută și să deschidă negocieri serioase cu Rusia și cu toate celelalte părți interesate pe tema Reunificării cu Republica Moldova, un ideal și un drept al poporului român de a se regăsi în interiorul unui singur stat românesc!”, este opinia oficială a Partidului Forța Națională.

Naționaliștii nu uită nici de românii din preajma granițelor: ”În egală măsură, faptul că statul român i-a uitat pe românii din preajma granițelor, fie că ne referim la românii din Valea Timocului, abandonați politicilor de asimilare agresive ale Serbiei, fie că ne gândim la românii din Ucraina, tratați de Kiev ca o minoritate dușmănoasă, deși oficial Bucureștiul este un aliat al acestui stat, reprezintă o eroare gravă a diplomației românești. Atâta timp cât Serbia are nevoie de votul României pentru aderarea la UE și cât timp Kievul are nevoie de susținerea Bucureștiului în situația complicată în care se află, este absurd ca România să nu folosească aceste atuuri pentru a-i proteja pe românii aflați pe teritoriul celor două state!”

Vezi și: SURSE - Băsescu bate cu pumnul în masă: dacă nu ne înțelegem, ne despărțim

Partidul Forța Națională propune de aceea ” implicarea totală a statului român în apărarea românilor din comunitățile istorice și o diplomație fermă și răspicată în raportul cu țările care duc o politică anti-românească pe teritoriile lor, pe principiul reciprocității: ce drepturi au minoritățile sârbă și ucraineană în România trebuie replicat identic ca drepturi ale minorității românești din Serbia și Ucraina! România trebuie să își folosească toate pârghiile pe care le are la îndemână pentru a demonstra oricăror vecini că nu ne jucăm atunci când vine vorba de frații noștri, indiferent unde s-ar afla!”

Vezi și: Cât a costat înmormântarea Reginei Ana

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.