Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar Al-Assad avertizează că Siria e aproape de o adevărată catastrofă: 'Aceste cifre ar putea creşte brusc în câteva zile'

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian Bashar Al-Assad a avertizat luni că ţara se poate confrunta cu o "adevărată catastrofă" în cazul în care cazurile de contaminare cu coronavirusul de tip nou proliferează şi suprasolicită serviciile de sănătate, relatează Reuters.

Nivelul actualmente scăzut de infecţii nu înseamnă că Siria a scăpat din "cercul pericolului", a spus Assad într-o alocuţiune adresată comisiei guvernamentale care supervizează măsurile antipandemie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

"Aceste cifre ar putea creşte brusc în câteva zile sau săptămâni şi ne-am putea afla în faţa unei adevărate catastrofe care să ne depăşească posibilităţile sanitare şi logistice", a declarat Assad.

Guvernul sirian a impus izolarea pe plan naţional acum o lună, după anunţarea primului caz confirmat de contaminare, după ce timp de câteva săptămâni a respins afirmaţiile unor surse medicale şi martori în sensul că numărul de cazuri este mai mare şi se încearcă ascunderea lor.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați

În Siria bilanţul oficial al pandemiei este de 44 de cazuri confirmare de contaminare şi trei decese.

Atât organisme ale ONU, cât şi lucrători umanitari au avertizat că această ţară este expusă la un nivel ridicat de risc în situaţia apariţiei unui focar major, având în vedere sistemul fragil de sănătate şi lipsa resurselor.

Citește și: Decizie radicală! Un gigant dispare din România

Presate să limiteze impactul economic al izolării asupra ţării supuse la sancţiuni şi devastate de nouă ani de război civil, autorităţile au relaxat restricţiile săptămâna trecută şi au permis revenirea la lucru a unui mare număr de profesionişti şi antreprenori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.