Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe îndeamnă la 'calm' în problema canalului Bâstroe: 'Este necesar un dialog civilizat, demn de secolul XXI' (video)

romanialibera.ro
bastroe-bistroe

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni în Camera Deputaților, unde a fost invitat de AUR la Ora Guvernului, că situaţia de pe Canalul Bâstroe trebuie abordată cu „calm”.

Aurescu a explicat că se va continua pe calea dialogului şi a insistenţelor, strategie pe care o consideră potrivită. ”MAE a acţionat competent şi prompt (...) chiar dacă nu toate demersurile nu au fost publice”, a adăugat ministrul de Externe despre canalul Bâstroe.

Ministrul a făcut o trecere în revistă a situaţiei şi a corespondenţei purtate cu Ucraina:

”Este important să aşteptăm cu calm datele măsurătorilor, apoi acestea trebuie interpretate şi ulterior sunt necesare evaluări de mediu pentru a vedea dacă a existat un impact de medu. Apoi, vom trage concuziile”

”Este necesar un dialog civilizat, demn de secolul XXI. (...) Imaginea externă a României a fost atacată de propaganda rusă, care a încercat să folosească dosarul Bâstroe pentru a bloca sprijinul României pentru Ucraina”, a mai declarat ministrul de Externe.

Acesta a reiterat ideea că MAE apără permanent toate interesele României.

”Susţinerea Ucrainei înseamnă mai multă securitate pentru România Nu este în interesul nimănui ca Rusia să ajungă la gurile Dunării”, a mai afirmat ministrul Aurescu, în finalul discursului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.