Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTĂI în fața Palatului Parlamentului: Jandarmii și protestatarii se bat între ei / LIVE VIDEO

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam proteste palatul paralmentului jandarmi violente

UPDATE

O persoană care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusă la secţie şi riscă o amendă de 500 de lei întrucât a rămas pe trecerea de pietoni pentru a determina maşinile să se oprească după ce jandarmeria eliberase traficul, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.

Potrivit sursei citate, persoana va fi amendată conform Legii 60/1991, art.26 lit.e), care face referire la acţiuni sau manifestări cu intenţia de tulburare în orice mod a adunărilor publice.

Citește și: Gabriela Firea nu se lasă! Ce persoană cunoscută dă mai nou în judecată

Un alt incident s-a produs la protest când o persoană a acuzat că o maşină care a ieşit din curtea Palatului Parlamentului ar fi atins-o.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Poliţia Rutieră urmează să stabilească dacă s-a produs vreo infracţiune sau vreo abatere de la regimul rutier.

Citește și: Nu mulți știu asta: Ce a făcut Regele Mihai pentru Mihaela Rădulescu .

UPDATE Violențele dintre protestatari și jandarmi au survenit în urma intenției acestora de a bloca circulația în zonă. Forțele de ordine au intervenit, iar circulația nu a fost blocată.

Aproximativ 300 de persoane protestează miercuri seară în faţa Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Protestatarii s-au luat la bătaie cu jandarmii.

Manifestanţii adunaţi în Parcul Izvor, în faţa Parlamentului, huiduie, suflă în vuvuzele şi strigă lozinci împotriva Guvernului: "Hoţii", "Justiţie, nu corupţie" şi "Dragnea la puşcărie".

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

Protestul a fost iniţiat pe Facebook.

"Hai în stradă! Apărăm democraţia! În acest moment, legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Ne vedem la Parlament!”, au scris organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Are agenda plină! Câți bani îi vor intra în cont Andreei Bălan doar în luna decembrie

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. De asemenea, liberalii au părăsit sala de plen.

Citește și: Libertatea îi prieşte: În ce afacere s-a băgat fostul soț al Elenei Udrea, celebrul Dorin Cocoș

Deputata USR, Cosette Chichirău, a filmat, miercuri, din plenul Camerei, în timpul scandalului pe legile justiţiei şi a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD, Şerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaţilor, ajungându-se la replici precum ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ ”Am poză în care faceţi sex anal”.

Citește și: Mărturisiri uluitoare despre Regele Mihai: Cine a fost omul care l-a cunoscut personal în EXIL .

știre în curs de actualizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.