Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie de joc la adresa elevilor din Bucureşti: Program modificat în ultimul moment, deşi săptămâna trecută s-a anunţat că joi nu se merge la şcoală

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

Elevii dim Bucureşti (dar şi unele judeţe) au fost anunţaţi vineri,  18 septembrie, că vor avea cursurile suspendate în perioada 24-30 septembrie, din cauza alegerilor. Miercuri, 23 septembrie, elevii, părinţii, dar şi cadrele didactice au aflat că, de fapt, joi se vor ţine cursurile în şcoli.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis vinerea trecută şi a anunţat public faptul că şcolile în care se organizează secţii de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-30 septembrie (joi, vineri, luni şi marţi).  Unele şcoli au şi început să pregătească sălile de clasă pentru ziua votului, mobilierul fiind scos din săli. Doar că miercuri, 23 septembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că doar în perioada 25-30 septembrie se vor suspenda cursurile, deci fără ziua de joi, 24 septembrie.

După o scurtă perioadă de incertitudine, directorii şcolilor au transmis cadrelor didactice şi reprezentanţilor părinţilor că se vor ţine cursurile la şcoală în ziua de joi. Dacă autorităţile locale nu au informaţii despre aceată situaţie, premierul Ludovic Orban a anunţat că ministrul Educaţiei va emite miercuri un ordin pentru uniformizarea practicii, astfel încât în ziua de joi să se meargă la cursuri.

"Astăzi va fi emis ordinul ministrului Educaţiei, care va stabili regula. Nu cred că un prefect poate să ia o decizie fără emiterea ordinului ministrului Educaţiei, iar ordinul va fi emis astăzi. Din ceea ce ştiu, dar nu vreau să vă dau o informaţie, era vorba numai de ziua de vineri să se organizeze cursurile online", a declarat Orban, miercuri, la Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.