Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Bahmut - Trupele Wagner au fugit în timp ce armata rusă a rămas pe poziții: Am petrecut două ore încercând să îi convingem să se predea

Twitter
bombe cu fosfor bahmut

Comandantul ucrainean al unui batalion implicat în atacurile asupra pozițiilor ruse de lângă Bahmut din această săptămână a declarat pentru CNN că primii ruși care au abandonat zona au fost luptătorii Wagner, contrazicând afirmațiile șefului grupului de mercenari, potrivit cărora trupele regulate rusești au fugit inițial de pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, notează Rador.

Comandantul primului batalion al Brigăzii a 3-a de asalt, al cărui indicativ de apel este Rollo, a declarat unei echipe CNN din estul Ucrainei că, în timp ce unitățile Wagner și-au părăsit postul de la sud-vest de orașul Bakhmut, trupele Brigăzii a 72-a a armatei ruse au rămas și au luptat. Declaraţiile sale le contrazic pe cele ale șefului Wagner, Evgheni Prigojin, care a acuzat Brigada 72 că și-a abandonat pozițiile. Rollo a adăugat că soldații ruși au capitulat doar după ce au fost înconjurați.

"Am petrecut două ore încercând să îi convingem să se predea", a declarat Rollo. Comandantul a mai spus că Evgheni Prigojin a vrut să dea vina pe armata rusă pentru eșec, dar aceștia au fost soldați buni și au luptat din greu. O mare parte din lupte au avut loc în spații apropiate, iar uneori inamicul se afla la doar 20 de metri distanță, potrivit lui Rollo, care a adăugat că cel puțin 200 până la 300 de soldați ruși au fost uciși, dar este posibil să fi fost mai mulți. CNN nu s-a aflat la fața locului în Bahmut pentru a verifica în mod independent bilanțul morților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.