Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Mariinka: Situația este mai rea decât la Bahmut

captura Twitter
explozie bahmut

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, susţine că Forțele de Apărare ucrainene controlează o parte din Mariinka, localitate din regiunea Donețk, pe care ocupanții ruși susţin că ar fi capturat-o în întregime, notează RBC, potrivit Rador Radio România.

Danilov a subliniat că, din cauza atacurilor ruseşti, localitatea s-a transformat în ruine. "O mică parte din sat este încă sub controlul Forțelor Armate ucrainene" - a subliniat oficialul, întrebat de Vocea Americii dacă declarațiile recente ale Ministerului rus al Apărării despre presupusa capturare completă a localităţii Mariinka sunt adevărate. Totodată, Danilov a menționat că rușii încearcă să cucerească această așezare. "Deși, dacă numim lucrurile așa cum sunt, atunci, putem spune că vor să ocupe ce a mai rămas din așezare, pentru că, de fapt, au distrus-o complet. Practic, acolo nu există nicio structură care să fi supraviețuit" - a subliniat secretarul.

În ceea ce privește posibilitatea comparării tacticilor aplicate de ruşi la Mariinka cu cele de capturarere a oraşului Bahmut, Danilov a atras atenția asupra diferenței dintre aceste așezări în ceea ce privește caracteristicile solului. "Situația acolo este mai degrabă mai gravă decât la Bahmut, din cauza solului. Prin urmare, subliniez încă o dată că, în realitate, nu există clădiri care să fi supraviețuit pe teritoriul de la Mariinka" - a remarcat Oleksi Danilov. Oficialul a menționat, de asemenea, că Forțele de Apărare continuă să protejeze zonele populate, în special, pe frontul din Avdiivka și Kupiansk, unde inamicul încearcă să avanseze spre interior, iar "situația este dificilă". "Dar eu spun că, pe front, întotdeauna este dificil. Asta înseamnă război" - a adăugat Danilov.

Amintim că, pe 25 decembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat dictatorului Vladimir Putin că trupele sale ar fi ocupat complet localitatea ucraineană Mariinka. Comentând această informație, şeful centrului de presă al Forțelor de Apărare ucrainene "Tavria", colonelul Oleksandr Ştupun, a afirmat că "este incorect să vorbim despre capturarea completă a orașului, deoarece apărătorii noștri se află încă în granițele sale administrative".

Totodată, pe 26 decembrie, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujni, a remarcat că, la acea dată, apărătorii ucraineni se aflau în nordul localităţii Mariinka, dar unii dintre militari s-au retras deja la periferie și chiar mai departe. Armata ucraineană a mai transmis, marți seară, că ocupanții ruși continuă să bombardeze Mariinka, în pofida faptului că susţin că au cucerit complet localitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.